Xiaomi, Snapdragon 888 İşlemcili 3 Telefon Hazırlıyor

Snapdragon 888 işlemcinin bulunduğu akıllı telefonlar resmileşmeye başladı. Snapdragon 888 kullanan Xiaomi modelleri hangileri olacak?

Snapdragon 888

Snapdragon 888 işlemci, Qualcomm tarafından beklenen atak oldu. Apple ve Huawei’nin ardından 5 nm işlemcileri sunacak bir başka kapı olarak öne çıkan Qualcomm sonunda bu seriyi de duyurdu. 1 Aralık tarihinde yapılan tanıtımda sürpriz bir oyuncu daha vardı.

O sürpriz oyuncu adeta yeni işlemcilerle anılmaya başlayan Xiaomi oldu. Marka yeni akıllı telefonlarında yeni seri işlemcilere yer vereceğini belirtti. Qualcomm ile iş ortağı olan marka, yeni işlemcileri de kullanan ilk marka olacak. Ardı ardına gelen bilgiler ise markanın bu konuda nasıl bir çalışma yaptığını gösteriyor. Öyle ki Xiaomi yeni işlemcileri kullanan 3 telefon hazırlıyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 İçerisinde Çift Pil Bulunacak

Snapdragon 888 Kullanan Xiaomi Modelleri Hangileri Olacak?

Resmi bilgilere göre yeni işlemciyi kullanan ilk akıllı telefon Xiaomi Mi 11 modeli olacak. Zaten bu bilgiye daha öncesinde de ulaşmıştık ama bu bilgiyi markanın CEO’su konumunda olan Lei Jun onayladı.

Mi 11 yeni işlemcilerin kullanıldığı ilk model olacak. İkinci model ise Redmi modeli olacak. Amiral gemisi serisi akıllı telefonlardan biri olacak olan Redmi K40 Pro modelinde de yeni işlemciye yer verilecek.

Redmi K40 Pro modeli için de bu işlemci zaten beklenen bir işlemciydi. Marka için Mi 11 neyse Redmi için de K40 Pro o demek. Bu iki modelin dışında sürpriz olacak olan bir diğer model ise Xiaomi Black Shark olacak.

Oyun telefonu olarak bilinen Black Shark modelinin de yine yeni seri işlemcilerden güç alacağı söyleniyor. Emperor kod adına sahip olacağı söylenen akıllı telefonun tamamen oyun odaklı olarak özelleştirilmiş olan versiyonlar olacağı düşünülüyor.

Snapdragon 888 işlemcilerin bu yeni akıllı telefonları ne kadar ileri taşıyacağını ise zamanla öğreneceğiz. Şu an eldeki veriler, telefonların performans canavarı olacağını gösteriyor. Bu veriler stok veriler dediğimiz ilk tanıtımda karşımıza çıkan veriler.

Telefonların tanıtılmasından sonra gerçek performans değerleriyle karşılaşacağız. Asıl önemli olan da cihazlarda nasıl performans gösterildiği olacak. Cihazlardaki RAM miktarı, soğutma sistemi gibi detaylar bu performans değerlerini doğrudan etkileyecektir.