Xiaomi Mi TV Q1 Tanıtıma Çıktı – Fiyat ve Tüm Özellikler

Xiaomi Mi TV Q1 tanıtımı yapıldı. Akıllı TV modelinin özellikleri neler? En önemlisi de fiyat kısmına nasıl bir aralık sunuluyor?

Xiaomi Mi TV Q1

Xiaomi, akıllı telefonlarının tanıtımının hemen öncesinde yeni bir akıllı TV modeli için de tanıtım yapacağını duyurmuştu. Beklenen model sonunda geldi. Xiaomi Mi TV Q1 isimli yeni akıllı televizyonun duyurusu yapıldı.

Daha önce satışa çıkan modelden farklı olarak QLED panelin kullanıldığı yeni akıllı televizyon, yine markanın ayrıcalıklı teknolojileriyle dikkat çekmeyi başardı. Peki, yeni serinin özellikleri neler?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Serisi için Üçüncü Bir Model Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi TV Q1 Özellikleri ve Tasarımı

Yeni modelde kullanılan tasarım çok ayrıcalıklı bir tasarım değil. Tamam şık ama artık çerçevesiz akıllı TV tasarımına alışmamız lazım. Bir nevi bunu benimsememiz lazım çünkü üst segment modellerin neredeyse tamamı çok ince çerçevelerle geliyor.

Xiaomi Mi TV Q1 bu yapıya uyan akıllı TV modellerinden bir tanesi. İki adet destek ayağına sahip olan seri, çerçeve kısmında yine çerçevesiz bir akıllı TV olarak öne çıkacak.

Asıl dikkat edeceğimiz bölüm ise yeni serinin teknik özellikleri. Bu noktada söz konusu TV modelinde 55 inçlik bir ekran bulunduğunu söyleyerek başlayalım. Dolby Vision ve HDR10+ desteklerinin olduğu panelde çözünürlük değeri ise 4K olarak seçilmiş.

İçerisinde Mali G25 GPU birimiyle beraber gelen yeni akıllı TV, yine MediaTek işlemci ile destekleniyor. Android TV 10 işletim sistemi ve tabii ki Xiaomi’nin kendi arayüz teknolojileri gibi de artıları bulunan modelde hem sanal asistan desteğinin olacağını hem de Dolby Audio ve DTS HD ses teknolojilerinin olacağını da ekleyelim.

Başarılı bir akıllı televizyon olarak değerlendirebileceğimiz ve bu özellikleriyle dikkat çeken TV Q1 modelinin satışlarının ise 21 Aralık tarihinde başlayacağı duyuruldu. Fiyat kısmını merak ediyorsanız, 750 dolar gibi bir satış fiyatının açıklandığını gördük. Muhtemelen TV ülkemize hemen gelmeyecektir ama Xiaomi Türkiye’ye yavaş yavaş ürünlerini getirmeye başladı. Bunu da unutmamak gerekiyor.