Xiaomi Mi Electronic Paper Book Pro Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi Mi Electronic Paper Book Pro e-kitap serisi tanıtıldı ve satışa çıkıyor. Yeni serinin özellikleri neler?

Xiaomi Mi Electronic Paper Book Pro

Xiaomi Mi Electronic Paper Book Pro e-kitap okuyucusunun tanıtımının bugün yapılacağını duyurmuştuk. Marka tarafından yapılan açıklamada yeni cihazın, eski neslin üzerine birçok artı koyarak geleceği söylenmişti. Tanıtım sonrasında gördük ki gerçekten böyle oldu.

Birinci nesle göre daha iyi bir cihaz sunan Xiaomi, kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmiş olan kullanıcılar için güzel bir ürün getirmiş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 ile Çekilmiş Olan Fotoğraf Yayınlandı

Xiaomi Mi Electronic Paper Book Pro Özellikleri ve Fiyatı

Tanıtım öncesinde söylediğimiz gibi çerçeveli bir yapı kullanan yeni seri, 251 gram ağırlığa sahip ve sadece 7 mm gibi bir kalınlığı bulunuyor. Bu sayede hem ürünü kolayca taşıyabiliyorsunuz.

Teknik özelliklere geçince, Paper Book Pro için 7.8 inç bir ekran kullanıldığını anlıyoruz. E-mürekkep adı verilen özel bir ekran ile gelen tablet, göz yormaması için özel olarak tasarlanmış ve piksek yoğunluk değeri de 300 PPi seviyesinde.

24 renk seviyesine kadar destekleyen ekranın çözünürlük değeri ise 1872 X 1404 olarak açıklandı. Bu değerde kitapları çok rahat okuyabileceğiniz bir netlik sunulması anlamına geliyor.

2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı olan cihaz, hemen hemen tüm kitap formatlarının da desteklenmesini sağlıyor. Bu sayede de bir nevi kitaplığınızı yanınızda taşımış oluyorsunuz.

Tüm bu özellikleriyle Avrupa genelinde de satışa çıkacak olan yeni Electronic Paper Book Pro e-kitap okuyucu tabletinin fiyatı ise 138 Euro olarak açıklandı.

Fiyat çok yüksek değil ama Xiaomi standartlarına göre çok uygun bir seviyede de sayılmaz. Sonuç olarak bu cihazın odak noktası ve kullanım alanı belli. Tam bir tablet performansı beklememek gerekiyor. Odak noktası kitap okuma olan bir okuyucu tabletten söz ediyoruz.