Xiaomi Mi 11 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 11 için detaylar ortaya çıktı. Xiaomi Mi 11 tanıtımında dikkat çeken noktalar neler? İşte yeni akıllı telefonlar.

Xiaomi Mi 11

Xiaomi, amiral gemisi için beklenen adımı attı ve yeni akıllı telefonları için duyuru gerçekleştirdi. Yeni amiral gemisi beklediğimiz gibi bir hayli güçlü bir akıllı telefon oldu ve tasarımı ile dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı. Xiaomi Mi 11 olarak isimlendirilen yeni akıllı telefon, işlemcisi ve teknik özellikleriyle de bir hayli çok konuşulacak gibi gözüküyor.

Peki bu modelde neler gördük? En fazla dikkat çeken özellik hangisi? Tasarım nasıl? Gelin bakalım neler var neler.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Tanıtıldı – Kapalı Betaya Dahil Olacak Olan Cihazlar

Xiaomi Mi 11 Tasarımı

Sızıntıların tamamı doğru çıktı. Basın görsellerinde nasıl bir tasarım görmüşsek, aynı tasarım yine karşımıza çıktı. Ön kısımda kavisli ekranlar kullanılmış. Bir ara ekranın düz olacağı iddia edilmişti ama görünen o ki bu iddia gerçek olmadı ve kavisli ekran geldi.

Ekran üzerinde bir kamera deliği de bulunuyor olacak. Yine ekran üzerinde kamera kullanılması, bu kısımda da çok bir fark olmayacağını gösteriyor. Arka kısma baktığımızda ise yine kare kamera alanı ve çok geniş lensler bizi karşılıyor. Bu kısım da sızıntıları birebir olarak yansıtmış oldu.

Xiaomi Mi 11 Ekranı

Tasarımı atlayın gelin ekrana bakalım. Xiaomi Mi 11 Pro modeli için bekliyorduk ama temel modelde bile çok iddialı bir ekran geldi. Telefonun ekranı 6.81 inç büyüklüğünde. 120 Hz yenileme hızı sunuyor ve QHD+ çözünürlük değerine yer veriliyor. AMOLED ekranın kullanılacağı akıllı telefon, HDR10+ desteğini de sunuyor ve görüntü kalitesi gerçekten iyi.

1500 nit parlaklık değerinin yanı sıra 515 PPi piksel yoğunluk değerine de yer verilmiş olduğunu da ekleyelim. Sadece teknik açıdan başarılı bir seri sunulmamış. Bunun yanında Gorilla Glass Victus cam kullanıldığı da söylenmiş durumda. Bu da demek oluyor ki çok çok daha dayanıklı bir akıllı telefon ile karşı karşıya olacağız.

Çizilmelere karşı 2 katına kadar ek koruma, düşmelere karşı da 1,5 kat daha dayanıklı olan akıllı telefon, genel olarak çok daha sağlam bir model gibi gözüküyor.

Performans Değerleri

Yeni telefonun içerisinde daha önce de açıklanan Snapdragon 888 işlemcileri bulunacak. Yenilenmiş olan işlemciler, 8 ve 12 GB RAM miktarı ile destekleniyor. Ayrıca RAM nesli de değişmiş. RAM nesli kısmında LPDDR5 RAM teknolojisine geçilmiş. 256 GB’a kadar depolama alanının da sunulduğu akıllı telefon UFS 3.1 depolama teknolojisine geçiyor.

Kamera Özellikleri

Telefonun kamera özellikleri de öyle basit özellikler değil. Arka kısımda 108 MP değerinde bir kamera, 13 MP değerinde ikinci kamera ve 5 MP değerinde üçüncü kamera var. 108 MP f/1.85 diyafram açıklığına sahip olan ana kamera bir hayli iddialı bir seri. İkinci kamera ultra geniş açılı kamera oldu ve üçüncü kamera kısmında da makro çekim kamerası sunuluyor.

Ön kısma baktığınız zaman ise bu kez 20 MP değerinde tek bir selfie kamerası yer alıyor olacak. Bu kamerada çekim kalitesi konusunda iddialı.

Tüm bu özelliklerinin dışında 4600 mAh değerinde bataryası, 55W kablolu şarj desteği ile 50W kablosuz şarj desteği, 10W ters şarj özelliği gibi ek özellikleri de bulunan modelin arayüzü MIUI 12.5 olacak.

Tüm bu özelliklerle telefonun fiyatı 3999 Yuan olarak açıklandı. Bu fiyat Avrupa’da 700 Euro gibi karşılık bulacak.