Xiaomi Mi 11 Pro Ekran Altı Kamera ile Gelecek

Xiaomi Mi 11 Pro modelinde ekran altı kamera sisteminin kullanılması bekleniyor. Ekran altı kamera sistemi nasıl bir artı sunacak?

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 tek başına gelen bir akıllı telefon olmayacak. Kısa süre önce sızan bilgilere göre yeni seri akıllı telefonlar 3 yeni modelle temsil edilecek. Bunlardan biri temel model olacak ve biri Pro modeli olacak. Üçüncü model için çok fazla bilgi yok. Muhtemelen üçüncü model Pro+ olarak anılan akıllı telefon olacak. Fakat aynı dönemde mi tanıtılacak bunu bilemiyoruz. Şu an yeni bilgiler elde ettiğimiz akıllı telefon ise Xiaomi Mi 11 Pro modeli.

Temel modelin üzerinde bir akıllı telefon olacağı söylenen yeni telefon için paylaşılan detaylar da dikkat çekici. En son telefonların kamera teknolojisi için bazı bilgiler geldi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Performans Testi Sonuçları Geldi – Sürprizler Var!

Xiaomi Mi 11 Pro Ekran Altında Kamera Kullanacak

Yeni akıllı telefonların arka kamerası için nasıl bir sistem sunulacak henüz bilmiyoruz ama ön kamera için şunu söyleyebiliriz ki önemli değişiklikler yolda. Daha önce Xiaomi tarafından tanıtılmış olan ekran altı kamera sistemine geçiş yapacağı söylenen markanın, bunun için Pro modelde bir farklılık sunduğunu göreceğiz.

Pro model ekran üzerinde değil de ekranın altında kamera kullanacak. Ekran altında kullanılacak olan kameranın yeteneklerinin neler olacağını şu an için bilemiyoruz. Fakat bu kamerayı kullanmak için Pro modelin ekran çözünürlük değerinin daha yüksek tutulacağını biliyoruz.

Temel modelde kullanılan çözünürlük değerinden yüksek, 2K çözünürlük değerine sahip olacak ekran, ekran altı kamera için özelleştirilmiş olan bir ayar sunacak. Böylece Xiaomi kendi için bir ilke adım atmış olacak. Benzerine çok rastlanılmamış olan ekran altı kamera sistemi dünyada ilk değil. Daha önce bu sistem kullanıldı ama Xiaomi yorumunun nasıl olacağını bilemiyoruz.

Belki de yeni amiral gemisi akıllı telefonlar için yeni bir standart belirlenmiş olacak. Ekran altında kamera sisteminin kullanılması, telefonun tasarımı açısından da bazı noktalarda daha fazla özgürlük demek. Yani bu sistem yaygınlaşacak olursa, yeni tasarımların kullanıldığını görebiliriz.

Exit mobile version