Xiaomi Mi 11, Pixel Kamera Yazılımına Rakip Olacak

Xiaomi Mi 11 modelinin kamera teknolojileri için iddialı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez Google Pixel izinden gidilecek!

Xiaomi Mi 11

Google Pixel serisi akıllı telefonlar, rakipleri gibi çok sayıda kamera kullanmıyor olsa da yazılım tarafında yaptıkları işlerle pek çok amiral gemisi akıllı telefon modelinden daha iyi fotoğraf kalitesi sunabiliyor. Görünen o ki Google’ın bu konuda elde etmiş olduğu başarı, diğer markalara da örnek oluşturmaya başladı. Gelen haberlere göre Xiaomi Mi 11 serisiyle birlikte, Çinli akıllı telefon üreticisi Google’ın yolundan ilerleyecek.

Telefonun tanıtımına az bir süre kala paylaşılan bilgilere göre, fotoğraf kalitesi bir tık daha öteye götürülecek.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Pro Ekran Altı Kamera ile Gelecek

Xiaomi Mi 11 Yapay Zekayı Daha Sık Kullanacak

Google’a benzer bir şekilde Xiaomi, çekim sırasında senaryoları tanıyabilen bir yapay zeka sisteminden yararlanacak. Gelişmiş yapay zeka teknolojisi, fotoğraflarda çok daha iyi ayrıntıların sunulmasını sağladığı gibi, ışığı yakalamak konusunda da daha iyi optimizasyon sunacak.

Bazı teknoloji otoriteleri tarafından “Hesaplamalı Fotoğrafçılık” olarak isimlendirilen bu sistem, bir nevi donanımın yazılım ile en iyi optimizasyonu sunması anlamına geliyor. Tabii ki bunun için daha gelişmiş bilgi işlem gücü gerekecek ve sonuç olarak fotoğrafların kalitesinin artması sağlanmış olacak.

Kamera lenslerinin fiziksel sınırlarını zorlayacak yapay zeka destekli yeni teknoloji hem Xiaomi Mi 11 modelinde hem de Mi 11 Pro modelinde karşımıza çıkacak.

Bu söylenen detaylara bakacak olursak Xiaomi, Apple ve Huawei gibi ciddi rakiplerinin olduğu kamera kısmında harekete geçmiş gibi gözüküyor.

2020 yılında gelen modellerde kullanılan 108 MP ana kamera marka için önemli bir dönüm noktası olsa da bana sorarsanız asıl dönüm noktası Mi 11 olacak.

Çünkü bu kez yazılımın, kullanılan donanımlara nasıl bir artı sağlayacağını daha yakından göreceğiz. 28 Aralık’ta yapılacak tanıtımda mutlaka detaylar paylaşılacaktır. Bakalım merakla bekliyoruz.