Xiaomi Mi 11 Kamera Düzeni Gözüktü – Sanılandan Çok Farklı!

Xiaomi Mi 11 kamera dizilimi değişti. Bu kez sanılanın aksine yatay olarak konumlandırılmış olan bir kamera düzeni var.

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarında kamera dizilimi, birkaç gün önce yayınlanan render görüntülerinde ortaya çıkmıştı. Fakat bu render görüntülerinde gözken kamera tasarımı pek sevilmemiş ve biraz kaba bulunmuştu.

Toplamda 3 kameranın olduğu görülen render çalışmasında bir kameranın bir hayli büyük olacağı ve bunun altında biraz daha küçük bir modelin yer alacağı vurgulanmıştı. Bunların hemen sonrasında yeni render görüntüleri geldi. Fakat bu kez telefonun kameralarının dizilimi çok daha farklı olacak gibi gözüküyor.

Bunu da okuyun: Xiaomi Telefonlarda SIM PIN Kodu Değiştirme Nasıl Yapılır?

Xiaomi Mi 11 Kamera Dizilimi Nasıl Olacak?

Yeni akıllı telefonlar için resmi anlaşmalı bir marka tarafından üretildiği söylenen kılıflar, kameraların aslında nasıl gözükeceğini gösterdi. Buna göre arka kısımda kare şeklinde bir kamera olmayacak.

Kare şeklinde bir kamera kullanmak yerine dikdörtgen şeklinde bir kamera kullanımı yapılacak. Fakat diğer modellerden farklı olarak bu kez uzunlamasına bir modül yerleşimi yapılmayacak. Bunun yerine yatay olarak kamera modülü kullanıldığını göreceğiz.

Yatay kamera modülünün içerisinde ise toplamda 4 kamera olacak. Küçük L şeklinde bir kamera düzeninin benimsendiğini göreceğiz. Kameraların hemen yanında bir de düz mercek olacağı görülüyor.

Bu merkez daha öncesinde gelen Huawei P40 Pro akıllı telefonlarında yer alan periskop lense benziyor. Tıpkı bu periskop lenslerde olduğu gibi bir yapı kullanıldığını görüyoruz. Muhtemelen de öyle olacak ve periskop lens kullanımı devam edecek.

Yeni kılıflarda dikkat çeken bir detay daha var ki o da kamera modülünün etrafının da kılıf içerisine alınıyor olması. Kamera modülünün kılıf içerisine alınması, kenarların biraz daha dışarda olacağını işaret ediyor.

Yani kamera alanının çıkıntısı daha fazla olacak ve bu durumda da kamera alanı dışardan daha kolay darbe alacak şekilde ya da yanları daha kolay çizilecek şekilde olacak. Tabii ki telefon için sunulan bu yapı henüz doğrulanmış değil.

Aslında bakarsanız daha önce paylaşılan Xiaomi Mi 11 render görüntülerine göre de tamamen farklı bir tasarımı var. Hangi tasarımın daha doğru olduğunu bize gösterecek olan tanıtım olacak. Ocak ayında sorulara cevap bulmayı hedefliyoruz.