Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Kaynak Kodları Ücretsiz Olarak Yayınlandı

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro kaynak kodları yayınlandı. Kaynak kodları ne işe yarayacak?

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro,

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro, 2020 yılının son aylarının en popüler akıllı telefonları olmayı başardı. Ülkemizde de bu modeller satışa çıktı ve satışa çıktığı gibi çok hızlı bir süre içerisinde satılarak stokları son buldu.

Fiyatı nedeniyle ülkemizde de çok tercih edilen üst segment akıllı telefon için şu an sadece Mi 10T modelinin satıldığını biliyoruz. Pro modelinin satışları için ise stokların yenilenmesini beklemek gerekiyor.

Ama şunun bilgisini verebiliriz ki Pro modelinin stokları da yeniden açılacak. Neden bunları anlatıyoruz çünkü yeni modelleri tercih edecekleri ilgilendiren bir haber gündeme geldi.

Bunu da Okuyun: Mi 10T Pro Tüm Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Çekirdek Kaynak Kodları Paylaşıldı

Xiaomi, kısa süre önce yaptığı duyuruyla beraber yeni akıllı telefonların çekirdek kaynak kodlarının yayınlandığını duyurdu. Firmanın duyurusunun hemen ardından iki modelin de çekirdek kaynak kodları ücretsiz olarak yayınlandı.

Kodların ücretsiz olarak yayınlanması ilk defa yapılan bir şey değil. Daha önce birçok amiral gemisi modeli ve Redmi modelinde de yine çekirdek kaynak kodları yayınlanmıştı. Burada önemli olan çekirdek kaynak kodlarının neden kullanılacağı kısmı.

Xiaomi’nin bu kodları yayınlamasının amacı belli. Çekirdek kodları yayınlıyor ki geliştiriciler bu kodlar üzerinde özelleştirmeler yapabilsin. Çekirdek kodları üzerinden yeni ROM sürümleri geliştirmek ve telefona tam uyumlu yeni yazılımlar kullanmak mümkün oluyor.

Yani bir nevi telefonun özellikleri sonuna kadar değerlendirilmiş oluyor. Çekirdek kaynak kodlarının paylaşılmasının ardından yeni ROM dosyalarına da hazır olmak gerekiyor. Özellikle Android 11’i temel alan yeni ROM sürümleri gelebilir. Bu yönde geliştiricilerin nasıl çalışma yaptığı önemli olacak.