Xiaomi Mi 10T Kamera Puanları Açıklandı – Almadan Bakın Derim!

Xiaomi Mi 10T kamera puanları açıklanmış durumda. Telefonun kamera açısından kaçıncı sırada yer alıyor?

Xiaomi Mi 10T

Xiaomi Mi 10T, Çinli akıllı telefon üreticisinin sene sonu bombası gibi oldu. Telefon yıl sonuna doğru tanıtıldı ve bir tanıtıldı tam tanıtıldı. Öyle ki telefonun fiyatı diğer modellere kıyasla çok iyi.

Bu seriyi bir amiral gemisi olarak görüyoruz çünkü içerisinde yer alan işlemciler amiral gemisi işlemcileri. Hal böyle olunca telefonların bir de uygun fiyatlı olması piyasayı sarsacak bir hamle olarak görülmüştü. Yeni model bu kadar dikkat çekince değerlendirme kuruluşları da yeni modeli ele almaya başladı.

En çok merak edilen değerlendirme ise telefonun kamera puanlarının nasıl olacağı konusundaki değerlendirmeydi. DxOMark yeni telefonlarda da kamera değerlendirmesi yaptı ama puanlar şaşırtıcı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Xiaomi Mi 10T DxOMark Kamera Puanları Nasıl?

Şimdi değerlendirmenin başında bulunan telefon tabii ki Pro modeli. Pro model, bu serinin kamerası en iyi olan telefonu. 108 MP gibi bir ana kamera var. Haliyle ilk bu telefona bakılıyor.

Telefon önce fotoğraf değerlendirmesine alınıyor ve bu değerlendirmede elde edilen sonuç 121 puan olarak açıklanmış. Video puanı ise 110 puan olarak açıklanmış. Telefonun genel kamera değerlendirme puanı ise 118 olarak açıklanmış.

Bu puan bir hayli düşük bulunabilir. Çünkü amiral gemisi bir akıllı telefondan söz ediyoruz. Alınan bu puan telefonun Mi Note 10 Pro modelinin arkasından 23.sıraya yerleşmesini sağlamış. Dediğimiz gibi beklentimiz daha yüksekti.

Şimdi Pro modelini bırakıp ana Xiaomi Mi 10T modeline geçelim. Bu sefer durum biraz daha ciddi. Bu modelde 64 MP ana kamera var ve optik bir dengeleyici yok. Bu nedenle telefonun kamera değerlendirmesi biraz daha düşük.

Telefon fotoğraf kısmında 97 puan almış. Aynı şekilde video kısmında da 95 puan alınmış. Sonuç ise 98 olarak açıklanmış ve bu telefonu 65.sıraya kadar taşıyor. Mi 9T Pro modelinin ve OnePlus Nord modelinin arkasında yer alıyor.

Açıkçası kameraların biraz daha iyi olacağını düşünüyorduk. Ama bu değerlendirmeye göre sonuçlar çok iyi değil.