Xiaomi Health Uygulamasına Yeni Bir Mod Eklendi

Xiaomi Health uygulaması için yeni güncelleme yayınlandı. Yeni güncellemenin artıları ve getirdiği yeni mod.

Xiaomi Health

Xiaomi Health uygulaması, sağlık verisi takibi yapmak isteyenler için en iyi yerleşik uygulamalardan bir tanesi. Xiaomi’nin varsayılan olarak sunduğu uygulama, zaman zaman güncelleme alarak biraz daha ilgi çekici olacak şekilde de yenileniyor.

Yakın zamanda uygulama için yayınlanan yeni bir güncellemeyle beraber seriye farklı modlar geldiğini belirtmiştik. Şimdi ise bir güncelleme daha yayınlandı ve yeni bir mod daha kullanıma alındı. Bu kez de uygulamaya ip atlama modu geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Yeni Güncellemesiyle Kontrol Merkezi Yine Değişti

Xiaomi Health İp Atlama Modu Güncellemesi Aldı

Yeni güncellemeyi yükledikten sonra uygulama özel olarak tasarlanmış olan ip atlama moduna da kavuşmuş olacak. İp atlama modunun nasıl çalışacağı konusunda da açıklamalar yapan Xiaomi, açıkçası kullanıcıları biraz şaşırtmış durumda.

Çünkü sadece akıllı telefonu kullanarak ip atlama takibi yapmanız mümkün olacak. Bunun için ek olarak akıllı bilekliğe ya da benzeri giyilebilir ürünlere ihtiyacınız olmayacak. Tek yapmanız gereken ip atlama modunu açmak ve telefonu 1 metreden uzak olmayacak şekilde yanınıza koymak.

İp atlama verilerini sesten tanıyan akıllı telefon, kaç adet ip atladığınızı da göstermiş olacak. Sadece kaç kere ip atladığınız değil bunun yanında ne kadar kalori yaktığınız ya da ip atlamayı ne kadar zaman içerisinde tamamladığınız gibi verileri de elde edebileceksiniz.

Tüm bu verileri sağlık uygulaması içerisinde görebiliyorsunuz. Sonuçların doğruluğunu arttırmak için birkaç kez test denemelerini de yapmanız gerektiğini belirten Xiaomi, bu özelliği geliştirmek adına çalışmalarına da devam ettiğini söyledi. Ek bir cihaza ihtiyaç kalmadan sadece akıllı telefonları kullanarak böyle bir şekilde veri toplamak güzel bir artı gibi gözüküyor.

Yeni özelliği kullanmak için ise kullanıcıların V2.11.6 sürümünü yüklemiş olması gerekiyor. Bu sürümden sonra ip atlama bölümü aktif bir şekilde gözüküyor.