Xiaomi Birçok Telefonun Kaynak Kodlarını Yayınladı

Xiaomi yeni akıllı telefonlarının kaynak kodlarını yayınladı. Kaynak kodları yayınlanan akıllı telefonlar hangileri?

Xiaomi

Xiaomi, akıllı telefonlarının kaynak kodlarını yayınlayan nadir firmalar arasında yer alıyor. Firma telefonlarının kaynak kodlarını ücretsiz olarak sunuyor ki geliştiriciler bu kodlar üzerinde istedikleri gibi oynamalar yaparak, yeni geliştirmeler yapabilsin.

En son Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro akıllı telefonları için kaynak kodlarının ücretsiz olarak yayınlandığı açıklanmıştı. Bunu paylaşmamızın hemen ardından, yeni yıla girmeden birkaç model için de aynı karara imza atıldı.

Paylaşılan bilgilere 8 model için daha kaynak kodlarının yayınlandığı duyuruldu. Peki, bu modeller hangileri? Kaynak kodlarının yayınlandığı akıllı telefonlara daha yakından bakalım.

Bunu da okuyun:  Redmi 9 Power Tanıtıldı – Fiyat Çok İyi

Xiaomi Hangi Telefonların Kaynak Kodlarını Yayınladı?

Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre kaynak kodları tamamen ücretsiz olarak yayınlanan telefonlar şöyle:

Bu telefonlar için yayınlanan kaynak kodlarını kullanarak geliştiricilerin tüm bu modeller için yeni ROM’lar sunması mümkün. Yeni gelecek olan ROM’ların nasıl olacağını ise bilmek zor.

MIUI 12 sürümünden çok daha farklı gözüken yeni sürümler geliştirilebilir ya da Android’in sınırları içerisinde yepyeni özellikler sunulabilir. Bu biraz da geliştiricilerin yeteneklerine kalmış olan bir konu.

Xiaomi’nin yeni modeller için de kaynak kodlarını sunması, bu konuda kararlı olduğunu da gösteriyor. Hem amiral gemisi modellerinde hem de çok satılan akıllı telefonlarda tamamen tamamen ücretsiz olarak kaynak kodlarının yayınlanması her markanın yapmış olduğu bir girişim değil. Xiaomi ise bunu artık bir gelenek gibi sunmaya başladı. Hemen hemen her dönem gelen akıllı telefonların kaynak kodları da yayınlanıyor.