Xiaomi Akıllı Telefonları için Kendi Üretmiş Olduğu Malzemeleri Kullanacak

Xiaomi ile BYD ortak bir çalışmaya imza attı. Xiaomi telefonların parçalarını kendi üretmeye çalışıyor.

Xiaomi ile BYD 2

Akıllı telefonlarda maliyetin yükselmesine neden olan birkaç konu var. AR-GE aşamaları, ürün pazarlama aşamaları derken en büyük maliyet, dışarıdan parça alımlarında karşımıza çıkıyor. Bir akıllı telefon için dışarıdan parça tedarik edilmesi, markaların çok ciddi bir harcama yapmasına neden oluyor ki bu da zaten doğrudan telefonun fiyatının yükselmesi anlamına geliyor. Xiaomi bu markalardan bir tanesi.

Çinli marka, akıllı telefonlarında kullandığı ekran, metal çerçeve, kamera bileşeni gibi malzemeleri dışarıdan alıyor ve bunun sonucunda firmanın karşısına bir maliyet çıkıyor. İşte bu maliyet, akıllı telefonun fiyatlarının ister istemez yükselmesine neden oluyor.

Marka bu durumu değiştirecek bir adım atma hazırlığı içerisinde. Elde edilen bilgilere göre otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren BYD ile bu konuda ortak bir çalışma yapılmasına karar verildi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 En Net Haliyle Görüldü – İşte Telefon!

Xiaomi, BYD ile Kendi Üretim Bölümünü Açıyor

Yapılan anlaşma sonrasında iki firmanın ortaklaşa olarak 1000 metrekarelik bir üretim alanı kurmaya karar verdikleri açıklandı. Üretim laboratuvarı olarak geçen bu yeni merkezde daha çok Xiaomi akıllı telefonları için parça tedariklerinin yapılacağı söyleniyor.

Ortak olarak açılan merkezde iki firma için de bir çalışma yapılacak olsa da çalışanların büyük bir çoğunluğunun da BYD firmasına ait olacağı söylendi. Bu demek oluyor ki firma için ek bir istihdam sağlanmış olacak.

Üretilen ürünler konusunda kontrol aşamasında görev yapacak olan kontrol elemanlarının ise Xiaomi çalışanları olması beklenmekte. İki firma arasında yapılan bu ortaklığın sonucunda hangi parçaların üretime alınacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Bu ortaklığın sonucunda Xiaomi telefonlarda fiyatların aşağı çekilip çekilmeyeceğini de zaman gösterecek. Şimdilik projenin detayları için açıklamaları takip etmek gerekecek. Firma maliyetleri biraz daha düşürmek için böyle bir adım atıyor ama maliyetler biraz daha düşecek olursa bu durumda da markanın telefonları çok daha ucuza satılacaktır.

Bu da rakiplere karşı çok önemli bir atak demek oluyor. Zaten şu an belli bir seviyenin altında fiyatlara telefonlar satılıyor ama bu fiyatların biraz daha düşmesi, durumu iyice değiştirebilir.