Telefonunuz MIUI 13 Güncellemesi için Uygun mu?

Xiaomi'de güncelleme politikası nasıl işliyor? Hangi telefonlar ne zamana kadar güncelleme alıyor? İşte detaylar.

MIUI 13

MIUI güncellemeleri, Android güncellemelerinden çok farklı işliyor. Aslında özelleştirilmiş olan bir arayüzden söz ediyoruz ama Apple’ın iOS serisinde olduğu gibi de bir işleyiş yok. Xiaomi’nin arayüzü bir Launcher programı gibi.

Android sürümü değiştirilmiyor olsa bile arayüzün sürümü değiştirilebiliyor ve yenilikler gelebiliyor. Mesela Android 9 işletim sistemi üzerine 12 sürüm güncellemesinin geldiğini gördük. Haliyle Xiaomi kullanıcıları da bu güncelleme politikasının nasıl işlediğini merak ediyor.

Evet güncellemeler geliyor ama bu güncellemeler hangi cihazlar için kaç sene devam ediyor? Android ile arayüz güncellemeleri arasındaki farklar neler?

Bunu da Okuyun: POCO M3 Alacaksanız Bilmeniz Gereken Önemli Bir Detay Var

MIUI Güncelleme Politikası Nasıl İşliyor?

Beklenen sürüm MIUI 13 olduğu için genelde kullandığınız Xiaomi marka telefonun 13 sürümünü alıp almayacağını merak ediyorsunuz ama biz bu konuda daha genel bir işleyiş belirleyeceğiz. Hangi seriler için kaç sene Android güncellemesi sunuluyor ya da kaç sene arayüz güncellemeleri sunuluyor buna bakmak gerekiyor. Güncelleme politikasını çıkarmış olacağız. O zaman serilere göre hangi güncelleme politikası izlendiğine ilişkin detaylara geçelim.

Mi Serisi Akıllı Telefonlarda

Mi Max – Mi Mix – Note ve T Serisi Akıllı Telefonlarda

Mi A Serisi (Stok Android Alıyor)

Redmi K Serisi

Redmi Note Serisi

Redmi Serisi

POCO F&X Serisi

POCO M Serisi

POCO C Serisi

MIUI ve Android güncellemeleri için durum bu. Kullandığınız telefon hangi seriye aitse siz de listeden o serinin güncelleme politikasını inceleyebilir ve telefonunuzun 13 sürümünü alıp almayacağını görebilirsiniz.