Tamamen Ekrandan Oluşan Xiaomi Telefon Ortaya Çıktı

Tamamen ekrandan oluşan Xiaomi telefon fikri gerçeğe dönüşmeye başladı. Bu kez yeni akıllı telefonların tasarımlarını gösteren patent görselleri ortaya çıktı.

Tamamen ekrandan oluşan Xiaomi telefon

Tamamen ekrandan oluşan Xiaomi telefon fikri yeni değil. Hatta bundan yıllar öncesine dayanan bir fikir olarak biliniyor. Bu fikrin hayata geçirildiği ilk akıllı telefon modeli de Mi Alpha modeli olmuştu. Bu modelde arkaya kadar uzanan kavisli bir ekran kullanıldığını gördüğümüz markanın, benzer bir akıllı telefon üzerinde daha çalıştığı da söylendi.

Bu yeni akıllı telefon Mi Alpha modelinden de daha ötesi olacak çünkü bu akıllı telefonda tamamen ekran olacak. Arka kısımda yer alan kamera alanı bile olmayacak. Hem önde hem de arkada tamamen ekran ile karşı karşıya kalacağız.

Bunu da Okuyun: RedmiBook Pro 14S Serisi AMD Ryzen 7 ile Geliyor

Tamamen Ekrandan Oluşan Xiaomi Telefon Nasıl Gözükecek?

Yeni akıllı telefon ön kısımda hiçbir çerçeve bulundurmayacak. Yanlarda üst ve alt kısımda herhangi bir çerçeve olmayacak. Ekranın arka kısma geçişi ise kavisle sağlanacak. Telefon arka kısma kadar kavisli bir yapıyla beraber uzanacak. Arka kısımda kullanılan kavis kısmında da herhangi bir çerçeve olmayacak.

Peki kamera nerede kullanılacak diyebilirsiniz. Bunun cevabı da paylaşılan patent görsellerinde saklı. Paylaşılan patent görsellerine göre telefonun kamerası, üst kısımda yer alacak.

Ekranın altında ya da arka kısımda kamera olmayacak. Üst kısımda açılıp kapanır bir kamera kullanılacak. Telefonun kamerası açıldığı zaman bu kamera bölümünden yukarı doğru kamera açılacak.

Yukarı doğru açılan kamerada çok sayıda kamera bulunacak. Hem ön kısımda hem de arka kısımda çok sayıda kamera kullanılacak. Hem kavisli bir yapı kullanılması hem de kamera alanının girişli çıkışlı olması, telefonun sanıldığından çok daha kalın olmasına neden olacak ama bu durumda kabul edilebilir bir durum olarak görülebilir.

Tamamen ekrandan oluşan Xiaomi telefon için teknik özellikler ise belli değil. Teknik özellikler için onaylanan patentlerden çok daha fazlasına ihtiyacımız var. Patent görsellerinde sadece tasarım hakkında bilgi var. Teknik detaylar için ek bir bilgi yok.