Şok! MIUI 12 İptal Edildi – Hangi Modeller İçin Geçerli?

MIUI 12 arayüz güncellemesi seçili modeller için iptal edildi. Peki, hangi modellerde güncelleme gelmeyecek?

MIUI 12

MIUI 12 arayüz güncellemesi duyurulduğu gibi bir uyumluluk listesi yayınlanmıştı. Bu uyumluluk listesi içerisinde güncelleme alacak olan tüm telefonlar gösterilmişti.

Listede yer alan birçok akıllı telefon da beklendiği gibi güncelleme aldı. Zaten güncelleme alan akıllı telefonlar olduğu gibi bir süredir güncellemesini beklediğimiz akıllı telefonlar da vardı. Fakat marka bu konuda şok bir karar açıkladı.

Güncelleme alacağı söylenen ve bizim de merakla güncelleme beklediğimiz bazı modeller için güncellemenin durdurulduğu açıklandı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 İçerisinde Çift Pil Bulunacak

MIUI 12 Güncellemesi İptal Olan Akıllı Telefonlar

Xiaomi tarafından yapılan paylaşımla beraber 4 model için güncellemeye son verildi. Redmi 6A, Redmi 6, Redmi 7 ve Redmi Y3 modeli için geçerli olan kararda, telefonların bundan sonraki aşamada hiçbir şekilde güncelleme almayacağı söylendi.

Haliyle bu modeller için güncelleme dönemi sona ermiş oldu. Telefonlar kararın açıklanmasının hemen ardından güncelleme listelerinden de kaldırıldı. Bu kararın alınması, seçili 4 modelin bundan sonraki aşamada da güncelleme almayacağı anlamına geliyor. Hem arayüz güncellemesi hem de Android güncellemeleri gelmeyecektir.

Android 10 güncellemesini bile almayan modellerin, en azından Android 10 güncellemesini tamamlamasını bekliyoruz. Redmi 7 ve Redmi Y3 modelleri için Android 10 güncellemesinin tamamlanacağını düşünüyoruz.

Fakat dediğimiz gibi MIUI 12 sürüm güncellemesi için son noktaya gelinmiş oldu. Güncellemenin neden iptal edildiği konusunda ise yine bazı açıklamalar var. Güncellemenin neden iptal olduğu konusunda yapılan açıklamalar ise doğrudan kararlılık sorununu gündeme getiriyor.

Güncellemenin bu modellerde bazı performans sorunlarına neden olduğu ve telefonları zorladığı söyleniyor. Bunun için de zaten güncellemenin iptal edilmesi kararına imza atıldı. Güncellemenin iptal edilmesi konusunda diğer modellerde nasıl bir adım atılacağı ise belli değil. Bu iptal kararları güncelleme beklenen diğer bir iki modelde de karşımıza çıkabilir. Ama genel olarak telefonların bir çoğunun güncelleme aldığını da belirtelim.