Snapdragon 888 İşlemci Tanıtıldı – İlk Kullanan Xiaomi Olacak

Snapdragon 888 işlemci modeli tanıtıldı. Mi 11 serisinde kullanılacak olan işlemcinin özellikleri neler olacak?

Snapdragon 888

Yeni amiral gemisi mobil işlemci duyuruldu. Snapdragon 875 olarak gelmesini beklerken Snapdragon 888 ismiyle duyurulan yeni işlemcinin özellikleri de şimdiden hayranlık uyandırdı. Yeni yapay zeka bölümüyle gelen işlemcinin detaylarına geçelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 için Sevindiren Çıkış Tarihi İddiası

Snapdragon 888 Özellikleri Nasıl?

Qualcomm’un yeni işlemcisi söylendiği gibi 5 nm üretim sürecinden geçen bir işlemci. 1+3+4 toplamda 8 çekirdeğin bulunduğu yeni işlemcinin, performans çekirdekleri ve tasarruf çekirdekleri de dikkat çekiyor.

Çekirdekler ise şöyle:

toplamda 8 çekirdek karşımıza çıkacak. Grafik biriminde de yeni seride Adreno 660 GPU yer alıyor. Fakat artık Elite Gaming adı verilen teknoloji üçüncü nesle geçiyor ve grafik performansı da maksimum seviyelere çıkıyor.

Hexagon 780 bölümüyle beraber 6.nesil yapay zeka algoritmasını çalıştıran Snapdragon 888, otonom işlemleri de bir bir yerine getirebiliyor.

Fotoğraf çekim kısmında da yenilenen işlemci, Qualcomm Spectra ISP sisteminin daha iyi gigapixel hızı sayesinde fotoğraf hesaplama performansının da artmasını sağlayacak. Yeni ISP sayesinde işlemci 1 saniyede 12 MP çözünürlüğünde 120 fotoğraf çekilmesini sağlıyor.

Qualcomm X60 5G modem sistemine geçen Snapdragon 888 serisini kullanan ilk akıllı telefon ise Xiaomi Mi 11 olacak. Henüz Mi 11 akıllı telefonlarının ne zaman tanıtılacağı resmiyet kazanmadı ama Ocak ya da Şubat gibi yeni akıllı telefonların da ortaya çıkması bekleniyor.

Qualcomm’un yeni işlemcilerinin Xiaomi dışında 13 farklı firma tarafından da kullanılacağı açıklandı. Bu firmalar arasında Asus var, OnePlus var ve daha birçok ünlü üretici bulunuyor. Yeni işlemcinin performans sonuçlarında rakipleri Kirin 9000 serisi ve Apple A14 Bionic serisin karşı nasıl duracağı da merak konusu.