RedmiBook Pro 14S Serisi AMD Ryzen 7 ile Geliyor

RedmiBook Pro 14S serisinde yer alacak olan işlemciler ortaya çıktı. Yeni işlemciler nasıl performans gösterecek?

RedmiBook Pro 14S 1 e1608292350189

RedmiBook Pro 14, beklenen satış başarısının biraz daha üzerine çıkmayı başardı. Aslında beklenti bu modelin rakiplerine karşı alternatif olması ve küçükte olsa bir kullanıcı kitlesinin de elde tutulması yönündeydi.

Fakat beklenenin üzerinde ilgi gelince, serinin devam modelinin geleceği ortaya çıktı. RedmiBook Pro 14S olarak isimlendirilecek olan yeni seri için ilk özellikler de gözüktü. Henüz tasarımı ya da ekran özellikleri konusunda bilgilere ulaşamamış olsak da bu model ile gelecek işlemci sızdırıldı.

Bunu da Okuyun: POCO Laptop Modelleri Geliyor

RedmiBook Pro 14S ile AMD Ryzen 7 5700U Kullanılacak

Yeni modele ait olduğu söylenen bir performans testi sonucuna göre AMD Ryzen 7 5700U serisi işlemcileri göreceğiz. 4.34 GHz hızına sahip olduğu bilinen modelin, 8 çekirdekli olduğunu ve 16 iş parçacığı sunduğunu da biliyoruz.

Başarılı işlemci 1182 tek çekirdek puanına ve 6431 çoklu çekirdek puanına ulaşmayı başarmış gibi gözüküyor. Test sonuçlarında dikkat çeken bir başka kısım ise RAM değeri. Buna göre yeni bilgisayar 16 GB RAM miktarına sahip olacak.

Tabii ki beklenti DDR4 RRAM kullanılması ama farklı bir tercih de yapılabilir. Bu konuda henüz net değil. Daha güçlü ve daha yeni işlemcilerle güçlendirilecek olan serinin, bu sefer üst segmentler arasında yerini almasını bekliyoruz.

İş sadece işlemci modeliyle de bitmiyor. Bunun yanında ekran özellikleri, ekran özellikleri kadar grafik birimi ve tasarımda önemli olacak. Bu noktalarda da başarılı olursa RedmiBook Pro 14S yüksek satış rakamlarına ulaşabilir. Yakın zamanda POCO Laptop modelinin geleceği de iddia edilmişti. Bu demek oluyor ki Xiaomi ailesi laptop modellerine daha fazla önem vermeye başladı. Redmi ise bu alana en fazla yatırımı yapan kol olarak gözüküyor.

Exit mobile version