Redmi K40 Pro Ekranı Onaylandı

Redmi K40 Pro ekranı için ürün müdüründen bir onaylama geldi. Yeni akıllı telefonların ekranları nasıl olacak?

Redmi K40 Pro

Xiaomi için bu senenin amiral gemisi akıllı telefonu tek model olmayacak. Sadece Xiaomi Mi 11 modelini görmeyeceğiz. Xiaomi Mi 11 yanında Redmi için de amiral gemisi bir seri gelecek. Redmi K40 Pro olarak beklenen bu amiral gemisi akıllı telefon modelinin özelliklerinin neler olacağına ilişkin doğrulamalar bile gelmeye başladı.

İlk bilgi ekran konusunda oldu. Birkaç ay önce ortaya atılan iddialarda yeni akıllı telefonların ekranlarının kavisli olacağı iddiası ortaya atılmış ve tasarımın baştan sona değişeceği söylenmişti. Acaba bu model için farklı bir adım mı atılıyor derken, Redmi ürün müdürü konu hakkında önemli bir bilgi paylaştı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Telefonda MIUI 12 Güncelleme Bildirimi Kayboldu? Neden?

Redmi K40 Pro Kavisli Bir Ekranla Gelmeyecek

Weibo üzerinden bir konuşma sırasında bilgi veren Redmi ürün müdürü, iddia edildiği gibi yeni akıllı telefonlarda kavisli ekran kullanılmayacağını söyledi. Kavisli ekran kullanılması tasarımın değişmesi demek oluyordu ama görünen o ki yeni akıllı telefonda da düz ekran kullanılmaya devam edilecek.

Telefon bir kez daha düz panelle gelecek ve bu sefer kamera kısmında da bir değişiklik olacak. Yeni modelin kamerasının açılır kapanır kamera olmayacağı belirtiliyor. Kamera kısmında da son modellerde çok tercih edilen ekrana gömülü kamera kullanımı devam edecek. Bu demek oluyor ki Redmi K40 Pro, eski serinin ekran yapısını koruyacak ama artık standart bir kamera tasarımına geçiş yapacak.

Telefonun teknik açıdan ekran özellikleri konusunda ise paylaşılan bilgiler yine iddialı bilgiler. Buna göre yeni modelde Full HD+ çözünürlük değeri olacak ve Redmi K40 Pro modelinde 120 Hz yenileme hızı sunulacak.

Tabii ki biz Xiaomi’nin Premium modellerinde 144 Hz ekran yenileme hızı görmeye alıştığımız için 120 Hz biraz az gelebilir fakat, tüm akıllı telefon piyasasını değerlendirdiğimiz zaman durumun farklı olduğunu görüyoruz.

Şu an genel akıllı telefon piyasasında 120 Hz ekran yenileme hızı hala çok iyi bir değeri işaret ediyor. En azından şu an için iyi sayılan bir teknoloji.