Redmi K40 Gerçek Görselleri Sızdı – Telefon Nasıl Gözüküyor?

Redmi K40 akıllı telefon modeline ilişkin yeni görseller ortaya çıktı. Telefonu net olarak gösteren yeni görseller.

Redmi K40 3

Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarının tasarımının sızmasının hemen arkasından ikinci bir model olan Redmi K40 modeline yönelme başladı. Bu serinin de amiral gemisi olması bekleniyor. Hatta bazı kaynaklar bu telefonun Mi 11 modelinin Redmi versiyonu olacağını bile işaret etmişti. Fakat bugün sızdırılan görseller, yeni akıllı telefon modellerinin Mi 11 serisinden farklı olacağını gösteriyor.

Mi 11 akıllı telefonlarına göre benzer bir kamera alanı kullanılmış ama işin derinine indiğiniz zaman kamera alanının aslında farklı olduğunu anlıyorsunuz. Hatta kamera sayısı da farklı ve bu da tasarımın değişmesine neden olmuş durumda.

Bunu da Okuyun: Redmi K40 Pro Ekranı Onaylandı

Redmi K40 Nasıl Bir Tasarım Kullanacak?

Yeni akıllı telefon arka kısımda dikdörtgen şeklinde bir kamera bölümü sunacak. Bu kamera bölümünün içerisinde ana kamera alanında toplamda 4 kamera olacak. Bu kameralardan birisi çok büyük gözükecek ama aslında lens o kadar büyük olmayacak. Lens etrafında bir tasarım oynaması yapılmış ve bu da ana lensin çok daha büyük gözükmesini sağlamış.

Bunun hemen altında bir kamera seti daha olacak. Bu kameranın altında da yan yana iki kamera ve hemen altında da geniş bir kamera bölümü daha olacak. Toplamda 4 kameranın olduğu akıllı telefon bu alanın yanında flaş ışığının altında da bir sensör bulunacak. Redmi K40 modelinin ön kısmında geçildiği zaman ise yeni akıllı telefonların beklendiği gibi düz bir panel kullanacağı görülüyor.

Ekran alanı düz olacak ve ön kısımda kamera ekranın tam ortasında yer alacak. Ekran üzerinde kamera kullanacak olan akıllı telefonun tek bir selfie kamerasına yer vereceğini de eklemiş olalım. Burada eski seriye dönmek lazım. Eski seriye döndüğümüz zaman, ekran üzerinde çift kamera kullanıldığını hatırlıyoruz. Bu konuda neden bir değişiklik kararı alındığı ise bilinmiyor. Mutlaka markanın farklı bir planı vardır.