Redmi 9 Power Tanıtıldı – Fiyat Çok İyi

Redmi 9 Power tanıtıma çıktı. Redmi 9 Power özellikleri, fiyatı ve tasarımı hakkında merak edilen her şey!

Redmi 9 Power

Yıl bitti ama Xiaomi bitmedi. Marka sanki diğer markalara inat yapar gibe telefon tanıtmaya devam ediyor. Son tanıtılan modelde Redmi 9 Power oldu. Devam serisi konumunda olan yeni akıllı telefon, yılın son Redmi modeli olacak.

Artık bunu söyleyebiliyoruz çünkü son 10 günlük dilimde başka bir Redmi modelinin tanıtılması beklenmiyor. Yeni modele gelince fiyat konusunda daha iyi bir cihazın geldiğini söyleyebiliriz. Hiç laf kalabalığı yapmak istemiyorum ve direkt olarak yeni akıllı telefonun özelliklerine geçiyorum.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Serisi için Üçüncü Bir Model Ortaya Çıktı

Redmi 9 Power Özellikleri, Tasarımı ve Fiyatı

Şöyle telefona dışarıdan baktığınız zaman, Redmi 9 ilk nesil modellerin yapısının yansıtıldığını anlıyorsunuz. 9C serisine de benzer olan akıllı telefon, ön kısımda bir kamera alanı sunuyor.

Çentik içerisinde yer alan bu kamera alanının da tek bir kamera var ve telefon 5G modellerine göre daha çok çerçeve bulunduruyor. Arka kısma bakıldığı zaman ise telefonun dikdörtgen kamera modül alanına devam ettiğini ve bu kısımda da 4 kamera kullanıldığını anlıyoruz.

Tasarımı görsellerle siz de yorumlayacaksınız zaten. Biz geçelim teknik özellikler kısmına. Teknik kısımda yeni akıllı telefon içerisinde Snapdragon 662 işlemci göze çarpıyor. Orta giriş seviyesi arasında olan işlemciye 4 GB RAM eşlik ediyor.

64 GB depolama alanı da yine standartlaştırılmış olan özelliklerden. İşlemci ve RAM için iyi diyebileceğimiz telefonda ekran 6.53 inç ve Full HD+ bir ekran. 400 nit gibi iddialı bir parlaklık değerine sahip olan ekran, Gorilla Glass 3 camlarıyla korunuyor ve ekran üzerinde 8 MP değerinde tek bir kamera bulunuyor.

Asıl arka kısımdaki kameralar önemli zira bu kısımda 48 MP değerinde ana kamera, 8 MP değerinde ikinci kamera, 2 MP ve 2 MP değerinde diğer kameralar dikkat çekiyor. 2 MP makro çekim kamerası ve 2 MP derinlik kamerasını saymazsak, 48 MP gibi iddialı bir ana kameraya yer verilmiş durumda.

Redmi 9 Power adı nereden geliyor derseniz bu isim telefonun bataryasından geliyor. Telefonun bataryası 6000 mAh değerinde ve 18 Watt hızlı şarj destekli olarak geliyor.

Tüm bu özelliklerine ek olarak Android 10 ve MIUI 12 arayüzü ile çıkan yeni modelin fiyatı ise 150 dolar. Eğer 64 GB depolama alanı alırsanız 150 dolar. 128 GB depolama alanı alırsanız da 165 dolar gibi bir fiyat karşınıza çıkıyor. Açıkçası fiyatlar gayet iyi.