Redmi 8 MIUI 12 Global Güncellemesini Aldı

Redmi 8 uzun süredir beklenen MIUI 12 güncellemesini aldı. Yeni güncelleme global için dağıtıma açıldı.

Redmi 8

Redmi 8 güncellemeler konusunda birazcık geri bir planda kaldı. Güncellemeleri belki de en geç alan Redmi modellerinden biri olan 8 serisi, en son Çin’de yeni arayüzü aldı.

Yeni arayüzün Çin’de yayınlanmasının hemen ardından global sürümün yayınlanmasını da bekliyorduk ama global sürüm bir türlü gelmemişti. Aradan geçen aylar sonrasında sonunda yeni güncelleme global olarak da yayınlandı.

Bunu da Okuyun: Tamamen Ekrandan Oluşan Xiaomi Telefon Ortaya Çıktı

Redmi 8 MIUI 12 Sürümünü Aldı

Aylarca beklenmesinin ardından sonunda global olarak yeni güncelleme yayına açılmış oldu. Hem Avrupa bölgesinde hem de hem de global olarak yayına açılan güncellemenin OTA üzerinden dağıtılacağı da belirtildi.

Yine her zaman olduğu gibi güncelleme aynı anda sunulmayacak. Siz haberi okuduğunuz sıralarda dağıtım devam ediyor olacak ama muhtemelen yeni güncellemeyi hemen almayacaksınız.

Ülkemizde bu güncellemenin dağıtımı da sunucu yüküne bağlı olarak 2 haftaya kadar uzayabilir. Bunun dışında yeni arayüz sürümünün 8 serisi için son sürüm olabileceği de iddia ediliyor.

Telefonların Android 11 güncellemesi almayacağı söyleniyor. Fakat Android 11 sürümü gelmese bile kesin olarak MIUI 13 güncellemesi gelmeyecek demek yanlış olur. Android güncellemesi yayınlanmayan fakat arayüz güncellemesi alan çok akıllı telefon modeli oldu.

Redmi serisinden de bunun örneklerini sık sık görüyoruz. Henüz kesin olarak MIUI 13 güncellemeleri alacak akıllı telefonlar açıklanmadığı için net bir yorum yapmamış olalım. Yakın zamanda bu konuda da bilgiler gelecektir.