POCO Resmi Forumunu Kuracağını Duyurdu

POCO kendi topluluğunu kurdu. POCO'nun kendi topluluğu için yaptığı açıklamalar ve konunun detayları.

POCO

POCO, yıl sonunda kendi markasıyla yoluna devam edeceğini resmen açıklamıştı. Markanın Xiaomi’den tamamen ayrılacağı ve yeni seri akıllı telefonlarını, teknolojilerini doğrudan kendi adıyla devam ettireceği söylenmişti.

Bundan sonra bağımsız bir marka olarak yoluna devam edecek olan firmanın, bu kararı sonrasında yeni adımları da gelmeye başladı. En son marka kendi bilgisayar modeli için hazırlıklara başlamıştı. Şimdi ise kendi forumunu kurduğunu duyurdu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Ses Kontrollü Duvar Lambasını Satışa Sundu

POCO Topluluğu Kuruldu

Aslında bu yeni bir işleyiş değil. Aynı adımı Xiaomi de atmıştı. Markanın yıllar öncesinde kurmuş olduğu resmi bir topluluk sayfası var. Bu resmi forum sayfasından Xiaomi sahiplerinin bilgi alışverişi yapması sağlanıyor ve yine Xiaomi sahiplerinin, yaşadıkları sorunlar hakkında çözüm önerileri araması sağlanıyor.

Sunulmuş olan forum yapısı bir hayli başarılı bulunmuştu ve açıkçası dediğimiz gibi Xiaomi’nin biraz daha kendisini göstermesini sağlamıştı. Şimdi ise aynı durumu gerçekleştirecek olan POCO oldu.

Global anlamda satışı yapılan cihazlar için açıldığı belirtilen forum, şu an için F1, F2 Pro, X3 NFC, M3 modellerini hedefleyen, bu modellerin kullanıcılarını bir araya getirmeye çalışan bir forum olarak yayınlanacak.

Sonrasında forumun, giderek büyüyeceği ve hemen her alanda markayla beraber değer kazanacağı da belirtiliyor. Markanın Hindistan pazarı dışında da iyice büyümesi ve tanınması için çok önemli bir adım olarak gösterilen forum hamlesinin, ne kadar süre içerisinde genişleyeceğini bilmek zor.

Şimdilik sadece İngilizce dili destekleniyor ve dediğimiz gibi biraz sınırlı bir kullanımdan söz ediliyor. Fakat çok yakında hem dil desteği için genişletme yapılacağı hem de yeni bölümlerle ekleme yapılacağı konusunda bilgiler var.

Türkçe desteğinin de yakın zaman sonra geleceğini umut ediyoruz. Xiaomi’den ayrılan marka için Türkiye önemli pazarlardan bir tanesi. Haliyle bu pazar değerlendirilmek istenecektir.