POCO M3 Alacaksanız Bilmeniz Gereken Önemli Bir Detay Var

POCO M3 depolama alanı seçiminde dikkat edecek noktalar neler? Hangi sürümde nasıl fark var?

POCO M3

POCO M3 tanıtılmasıyla beraber POCO bağımsız oldu. Marka yeni akıllı telefonlarını tanıttığı gibi bir basın bildirisi duyurdu ve artık her kategoride telefonu olduğunu belirterek resmi olarak bağımsızlığını açıkladı.

Bunu birçok içeriğimizde paylaştık. Markanın ayrılması bir yana, bu açıklamalar M3 telefonuna olan ilgiyi de arttırdı. Kullanıcılar, markanın telefona ne kadar güvendiğini görünce M3 modeline daha fazla ilgi göstermeye başladı.

Kaldı ki telefonun sadece 30 dakika içerisinde 70 binin üzerinde satış rakamına ulaşması da bunun bir göstergesi. Bu model ülkemize de gelecek ve uygun fiyatlı olarak satılacak. Muhtemelen bu modeli ülkemizde de almak isteyen çok kullanıcı olacak. Biz de şimdiden telefon hakkında ipuçları vererek, bu modeli tercih etmek isteyen kullanıcılara tavsiyelerde bulunuyoruz.

Yine telefonu tercih edecek olan kullanıcılar için bir tavsiye içeriğimiz var. Bu sefer depolama alanı konusunda bir tavsiyemiz olacak.

Bunu da Okuyun: POCO M3 Modelini Farklı Kılan 5 Özellik

POCO M3 Alırken Hangi Depolama Alanı Seçilmeli?

Telefonda iki farklı depolama alanı var. Bunlardan birisi 64 GB depolama alanı seçeneği. Bir diğeri ise 128 GB depolama alanı seçeneği.

64 GB depolama alanı sizin için yeterli gelebilir çünkü yükseltme yapma imkanı var. Hafıza kartı desteği sunuluyor. Fakat bizim tavsiyemiz bu modeli alırken 128 GB depolama alanını tercih etmeniz yönünde.

Çünkü arada değişen sadece depolama alanı boyutu değil. 64 GB depolama alanı olan akıllı telefon UFS 2.1 teknolojisini destekliyor.

128 GB depolama alanı olan akıllı telefonda ise UFS 2.2 depolama teknolojisi var. 2.2 teknolojisi Write Booster adı verilen, yazma aşamasında hız artışı sağlayan bir teknolojiyi destekliyor. Bu sayede de dosyalar daha hızlı işleniyor.

Arada çok yüksek farklar yok ama performansta bu farkı hissediyorsunuz. Oyunları, uygulamaları, ek ögeleri açarken UFS 2.2 teknolojisine sahip olan akıllı telefon çok daha kısa süreli yükleme sürelerine sahip haliyle daha performanslı. Arada çok bir fiyat farkı olmadığı için de bizim önerimiz 128 GB POCO M3 modelini tercih etmeniz yönünde.