MIUI+ Özelliği Her Akıllı Telefonda Kullanılmayacak

MIUI+ özelliği hangi Xiaomi modelleri tarafından desteklenecek? İşte ortaya çıkan liste.

MIUI+

MIUI 12.5 güncellemesini tanıtıldı ama bu güncellemeyi biz yavaş yavaş tanımaya başladık. Ne zaman akıllı telefonlardaki yerini alacağı konusunda kesin bir bilginin olmadığı yeni arayüzün en dikkat çeken özelliklerinden birisi de MIUI+ özelliği oldu.

Aslında MIUI 13 sürümü için beklenen yeniliklerden biri olsa da, beta olarak bu sürümde yayınlanacak olan özellik, Xiaomi’nin bir hayli ilgi çekmesini de sağladı. Henüz yeni özelliğin kullanımı konusunda çok fazla bir detay olmadığını da biliyoruz. Fakat bu konuda da yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

En son ortaya çıkan bilgi şu oldu ki yeni özellik sadece belli Xiaomi akıllı telefonları tarafından desteklenecek ve kullanılabilir olacak.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Tanıtıldı – Kapalı Betaya Dahil Olacak Olan Cihazlar

MIUI+ Hangi Cihazlar Tarafından Desteklenecek?

Dilerseniz baştan beri konuştuğumuz bu özelliğin ne olduğunu açıklayarak başlayalım. Bu özellik ile akıllı telefonunuzu bilgisayarınızdan kontrol edebiliyorsunuz. Windows işletim sistemine sahip olan herhangi bir bilgisayardan, telefonu kontrol etmek mümkün oluyor.

Bilgisayar üzerinden telefondaki uygulamaları açma, mobil panonun bilgisayardan paylaşılması, bildirimleri alma ve yönetme gibi işlevleri yerine getirebiliyorsunuz. Daha önce sızıntılarda ortaya çıkan bu özellik, bir nevi Samsung cihazların bilgisayar modunu andırıyor.

Gelelim kilit olan noktaya. Bu özelliği kullanmak yani Windows bilgisayar üzerinden akıllı telefon kontrollerini yapmak için desteklenen cihazlardan birisine sahip olmanız gerekecek. Desteklenen cihazları da listeleyelim.

Desteklenen cihazların tamamı amiral gemisi akıllı telefonlar. Aslında MIUI+ özelliği çok yüksek hesaplama gerektirmeyen daha çok cihazlar arasında kararlı bir bağlantı gerektiren özelliklerden bir tanesi. Buna rağmen, şimdilik bu özellik belli cihazlarda olacak. Fakat yüksek işlem gücü istememesi, bu özelliğin beta sürecinden sonra çok daha fazla cihaz tarafından destekleneceğini işaret ediyor.