MIUI 12’de Sanal Kimlik Nedir? Kullanımı Nasıl?

MIUI 12'de sanal kimlik özelliği nedir ve sanal kimlik özelliğini kullanmak için neler yapmak gerekiyor?

MIUI 12'de sanal kimlik

MIUI 12’de sanal kimlik özelliği, doğrudan gizlilik kurallarına odaklanan ve kullanıcıların kişisel bilgilerini korumaya odaklanılan yeni bir özellik. Aslında bu özellik gösteriyor ki MIUI 12 sürümünde sadece animasyon, yeni menüler gibi görsel artılar yok.

Bunun yanında çok önemli olan gizlilik kuralları için de özelleştirmeler var. Sanal kimlik özelliği gizlilik konusunda başı çekecek olan özelliklerden birisi çünkü bu özellik, kimlik avına karşı sunulmuş bir önlem olarak görülebilir.

Son ara güncellemede yeni arayüze dahil edilen özellik hakkında detaylara geçelim ve bu özelliğin nasıl kullanılacağından söz edelim.

MIUI 12’de Sanal Kimlik Nedir?

Bir web sitesi ya da bir uygulamanın kullanmış olduğu çerezler sizden bazı bilgileri alabilir. Kişiselleştirilmiş olan reklamlar sunulması adına toplanan bilgiler bazı kişisel verilerinizin kullanılmasına neden olabilir.

İşte sanal kimlik özelliği tam olarak bunu engellemek için kullanılan bir özellik. Sanal kimlik özelliğini aktif ettiğiniz zaman, gerçek kullanıcı bilgileriniz yerine adı üzerine sanal bilgiler kullanılıyor ve bir nevi sizin bilgileriniz perdelenmiş oluyor. Böylece uygulamalar ve sitelerden kişisel bilgilerinizi tam anlamıyla koruyabiliyorsunuz.

Bunu da Okuyun: 9 Farklı Xiaomi Modeli için Android 11 Geliyor

MIUI 12’de Sanal Kimlik Nasıl Kullanılacak?

Bu özelliğin kullanılması için önce yeni güncellemeyi almış olmanız gerekiyor. Güncellemeyi aldıktan sonra yeni özellik ayarlar kısmına eklenmiş olacak.

İstediğiniz zaman sanal kimliği sıfırlayabilirsiniz. Davranış kayıtlarının sıfırlanması için bu seçeneği de kullanabilirsiniz. Hatta belli aralıklarla sıfırlama yapmanızı da öneririz. Yine aynı menü üzerinden istediğiniz zaman bu seçeneği kapatabileceğinizi de eklemiş olalım. Kullanılan kimlik için herhangi bir sorun oluşmuyor. Defalarca kapatıp yeniden açabilirsiniz.