MIUI 12 Yeni Güncellemesiyle Kontrol Merkezi Yine Değişti

MIUI 12 kontrol merkezi ve temizleyici uygulaması için değişiklikler getiren güncelleme aldı. Değişimler tasarımsal mı?

MIUI 12

MIUI 12 güncellemelerinin devam ettiğini bilmeyen kalmadı. 12.2 sürümü, 12.2.1 sürümü derken yeni güncellemeler yapılmaya devam ediyor ve akıllı telefonlar için sürekli olarak iyileştirmeler yapılıyor.

Xiaomi’nin yeni sürümde hala güncellemelerde değiştirdiği bölümlerden birisi de kontrol merkezi ve her güncellemeden bu kısım da nasibini alıyor. Yeni gelen güncellemede de aynı şey geçerli oldu. Kontrol merkezinde kullanılan bazı animasyonlarda değişikliklere gidildi.

Bunu da Okuyun: Always on Display Destekli Xiaomi Telefonlar Hangileri?

MIUI 12 Güncellemesi Sonrasında Kontrol Merkezine Yeni Animasyonlar

Yapılan yeni güncelleme sonrasında kontrol merkezinde bazı animasyonlar için değişikliğe gidildiğini görüyoruz. GPS kontrolü, mobil veri etkinleştirme ve karanlık mod simgelerinde bazı animasyon değişiklikleri yapıldığı görülüyor.

Birçok ögede yapılan animasyon değişikliklerinin sadece görsel etkisinin olmadığı da belirtilmekte. Görsel etkinin dışında animasyonların biraz daha optimize edildiği ve bunun da pil süresine doğrudan etki edeceği de söyleniyor.

Güncelleme ile yenilenen kontrol merkezinin dışında bir de yerleşik temizleme uygulaması için değişikliklere imza atıldığını görüyoruz. Yerleşik olarak gelen temizlik uygulamasında da tasarım değişikliğine imza atılmış ve yeni animasyonlara geçilmiş gibi duruyor.

Daha dikkat çekici tasarımlarla değiştirilen uygulamanın herhangi bir işlevsellik kazanıp kazanmadığı konusunda ise bir bilgi yok. Daha çarpıcı animasyonlarla sistem giderek iyileştirilmeye devam ediyor ama arka planda işlevsellik açısından nasıl değişikliklerin geldiğini ancak güncellemeler yayınlandıktan sonra öğrenebiliyoruz.

Bu değişiklikleri getiren yeni sürümün numarası ise MIUI 12 V20.11.27 – 28 olarak gözükmekte. Henüz Çin beta sürümlerinde olan güncelleme yayınlandığı zaman, tam anlamıyla nasıl işlevsel değişikliklerin yapıldığını da anlayacağız.

Avrupa geneli sürümün gelmesi 7 ile 10 gün kadar sürüyor. Bunu da belirtmiş olalım. Ülkemiz Avrupa güncellemeleriyle beraber güncellemelere kavuşuyor.