MIUI 12 için İki Harika Özellik: “Bulanık Konumlandırma” ve “Boş Geçiş” Geliyor

MIUI 12 için iki ayrı özellik geliyor. Gizlilik odaklı olacak olan özellikler neler olacak?

MIUI 12

MIUI 12 için ara ara güncellemeler geldikçe yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Genelde yeni ara güncellemeleri animasyonlar ve temalar üzerinde düzenlemeler olarak görüyoruz ama bir yandan da gizlilik kuralları için yeni güncellemeler geliyor.

Fotoğrafların kişiselleştirilmiş koruma sistemiyle şifrelenmesi, panoya kopyalanan bilgilerin şifrelenerek korunması ve daha fazlasıyla beraber güvenlik kurallarının da arttırıldığını gördük. Şimdi bu konuda yeni bir düzenleme daha yapılmış durumda. Bu sefer güvenlik odaklı gelecek sistem kullanıcıların cihazlarının izlenmesini engelleyecek.

Bunu da Okuyun: Telefonunuz MIUI 13 Güncellemesi için Uygun mu?

MIUI 12 ile Gelecek Yeni Gizlilik Özellikleri

İlk özelliğin adı bulanık konumlandırma olacak. Bulanık konumlandırma özelliği açık olduğu zaman, herhangi bir uygulama sizin konumunuzu bilmek ya da bulmak istediği zaman bu uygulamaya asıl konumunuz değil de yaklaşık olarak konumunuz gösterilecek. Yani bir nevi asıl konumunuz gizlenmiş olacak. Yakın bir konum üzerinden bulunduğunuz nokta bulanıklaştırılacak.

Sadece sizin istediğiniz uygulamalara tam konum verebileceksiniz. Mesela market uygulamaları için tam konum gerekiyor. Bunlara tam konum vermeniz mümkün olacak. Bu gelecek ilk özellik.

İkinci özellik ise boş geç özelliği olacak. Boş geç özelliği de daha önce Apple’da gördüğümüz bir sistemi işaret ediyor. Bu sistemde kullanıcılardan kişisel bilgileri isteyen uygulamalara, rastgele bilgiler verilecek ya da kullanıcılardan istenen alanlar doldurulmadan geçiş yapılabilecek.

Bu alanlara varsayılan, sallama bilgiler eklenecek ve kullanıcının kendi kişisel verileri yine korunmuş olacak. İki yeni özelliğin de şu an için geliştirme aşaması içerisinde olduğu doğrulandı. İki özelliğin MIUI 12 sürümüne geleceği de yine geliştiriciler ve yetkililer tarafından da onay aldı.

Sadece kesin güncelleme tarihinin ne zaman olduğu konusunda birazcık daha zamana ihtiyaç var. Global güncellemede de söz konusu özellikleri görme şansımız olacak.