MIUI 12.5 Tanıtıldı – Kapalı Betaya Dahil Olacak Olan Cihazlar

MIUI 12.5 sürümü resmi olarak duyuruldu. Yeni sürüm ile gelen özellikler ve güncelleme alacak ilk modeller.

MIUI 12.5

Xiaomi için beklenen tanıtım gerçekleşti. Mi 11 amiral gemisi akıllı telefon modelleri ortaya çıktı. Yeni telefonlar bir derece ama asıl konuşulan akıllı telefonlara gelen arayüz oldu. MIUI 12 sürümü için büyük ara güncellemesi olan yeni sürümün neler getireceği ve ilk etapta güncelleme alacak olan telefonların hangileri olduğu da ortaya çıktı. Dilerseniz MIUI 12.5 konusunda detaylara geçelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 11 Kutusunda Şarj Cihazı Olmayacak! – İddia

MIUI 12.5 Güncellemesi ile Gelecek Yeni Özellikler Neler Olacak?

Yeni sürüm ilk olarak enerji tüketimi konusunda avantaj sağlayacak. Xiaomi’nin söylediğine göre enerji tasarrufu konusunda yapılan optimizasyonlar sonrasında telefonlarda MIUI 11 sürümüyle karşılaştırıldığı zaman %25 oranında güç tasarrufu sağlandı.

Üzerinde durulan ana konulardan biri güç tasarrufu olsa da akıllı telefonlarda sadece güç tasarrufu konusunda yenilikler kazanmadı. Bunun dışında da gelen yenilikler oldu. Peki, bu yenilikler neler? Dilerseniz onlara da bakalım.

Daha Akıcı Animasyonlar ve Yeni Süper Duvar Kağıtları

Yeni sürümle beraber animasyonlar kısmında da önemli değişiklikler yapıldı. Eskiden donma sorunları yaşatan ve belli menülerde takılmalara neden olan animasyonlar yenilendi ve daha akıcı bir hale getirildi.

Ayrıca bu durum performans doğrudan etkili oldu. Sadece performans üzerindeki etkisini de düşünmemek gerekiyor. Bunun yanında akıllı telefonların pil tüketimi konusunda animasyonların etkisi biraz daha azalmış oldu.

Animasyonlarda yapılan bu iyileştirme bir yana, süper duvar kağıtları için de yeni seçenekler geldi. Bu seçenekleri biz de daha önce vermiştik. Çin’de beta olarak denenen geometrik şekiller ve bunun yanına eklenen karlı dağlar duvar kağıtları resmi olarak da yeni sürümle sunulmuş oldu. Global versiyona da bu yeniliklerin geleceği bir nevi kesinleşti.

Yeni Sesler

MIUI 12.5 ile beraber sisteme yeni ses seçenekleri de entegre ediliyor. Doğadan birçok sesin de özel olarak akıllı telefonlara entegre edildiği açıklandı. Çeşitli doğa sesleri, hayvan sesleri ve daha birçok ses eklendiği belirtilirken, bunun yanında yeni dokunma hislerinin de entegre edildiği açıklandı.

Titreşim motoru ve yeni Mi Haptic teknolojisinden yararlanıldığı söylenen bu teknoloji ile çok daha iyi bir dokunmatik ekran deneyimi de sunulmuş olacak.

Gizlilik Odaklı Yeni Düzenlemeler

MIUI 12.5 sürümü ile gizliliğe de özel olarak odaklanılmakta. Xiaomi kullanıcılarının kişisel bilgilerini korumak adına bir dizi ek önlemler sunmaya hazırlanmakta. Konum değiştirme özelliği, yeni izinler, panoya erişim için yeni izinlerin verilecek olması gibi artılar da sunulmuş olacak.

Bunun dışında Mi Browser için de yeni özellikler sunulmakta. Artık bir web sitesinin güvenli olup olmadığı ve arka planda çalışıp çalışmadığı konusunda sürekli bilgilendirmeler yapılabilecek. Eğer bir web sitesi arka planda sizi takip ediyorsa o zaman bu konuda ek uyarılar alacaksınız.

Notes Uygulaması Yenileniyor

MIUI sisteminin içerisinde yer alan notlar uygulaması için de yeni çizim yöntemlerinin getirileceği söylendi. Yeni çizim yöntemleri de işinize bir hayli yarayacaktır.

Tüm bunlara ek olarak MIUI+ adı verilen yarı masaüstü modu için de kısa bir bilgilendirme yapılıyor. Bu mod için de ayrıca paylaşımlar yapacağız.

MIUI 12.5 Güncellemesini erken erişimle alacak olan akıllı telefonlar: