MIUI 12.5 Kesinleşti – Yeni Özellikler Neler Olacak?

MIUI 12.5 sürüm güncellemesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Sürüm güncellemesi sonrası ne değişecek?

MIUI 12.5 4 1

MIUI 12.5, muhtemelen 12 sürümü için yayınlanan son büyük güncelleme olacak. Sonrasında ara güncellemeler gelecektir ama 12.5 sürümü kadar önemli yenilik ortaya çıkmayacaktır diye düşünüyoruz. Artık gözler yavaş yavaş MIUI 13 sürümüne çevrilmiş olacak.

Zaten bu sürümde de beklenen değişikliklerin hemen hemen hepsi yapılmış gibi gözüküyor. Şimdilik gelecek özelliklerden bir kaçı ortaya çıktı ama bu sürüm üzerine çalışmaların devam edeceği ve birkaç yeniliğin daha sonraki günlerde yayınlanabileceği de söyleniyor. Peki, bu güncelleme ile neler değişecek?

Bunu da Okuyun: Şok! MIUI 12 İptal Edildi – Hangi Modeller İçin Geçerli?

MIUI 12.5 ile Gelecek Yeni Özellikler

Daha önce ele aldığımız özelliklerin de bulunduğu yeni sürümde, gizlilik odaklı olan güncellemeler de var animasyonlar için de var.

Fotoğraflardan Direkt Olarak PDF Elde Etme

Yeni sürüm sonrasında fotoğraflarınızda ek bir düzenleme seçeneği olacak. Çektiğiniz ya da daha önceden telefonlarınızda yüklü olan fotoğrafları anında PDF formatına çevirebileceksiniz ki bu da önemli bir artı olacak.

Kamera Menüsü Değişiyor

Birkaç hafta öncesinde gördüğümüz yeni kamera arayüzü de kullanıma sunulacak. Simgelerin daha da sadeleştirildiği yeni kamera arayüzünün daha anlaşılır olacağı kesin.

Bulanık Konum Özelliği

Sadece birkaç gün önce ortaya çıkan bu özellik uygulamaların sizden istediği konumları değiştiriyor. Asıl konumunuzu vermek yerine yaklaşık bir konum veriyor ki bu da gizlilik için önemli olan ayarlardan bir tanesi.

Son Uygulamalar için Stil Değişikliği

Çin sürümünde zaten son uygulamalar için yeni tasarımların seçilmesine izin verilmişti. MIUI 12.5 sonrası global sürüm için de son uygulamalar stillerinde değişiklikler yapabilirsiniz.

Ses Kontrol Menüsü Değişiyor

Ses kontrolcüsünün tasarımının değişeceğini zaten biliyorduk ama bir türlü değişen tasarımı görmedik. Şimdi değişen tasarım kullanıma girecek. İşlev açısından yine sabit özellikler sunulacak.

Android 11 Bildirim Menüleri

MIUI 12.5 sonrasında Android 11 bildirim sistemine çok yakın bir bildirim sistemi sunulacak. Mesajlar, uygulama bildirimleri falan farklı farklı sekmelerde olacak.

Genel Animasyon İyileştirmeleri

Bu sürümde animasyonlar için de yine düzenlemeler var. Mesela uygulamaların klasörlenme animasyonları değiştirilecek. Biraz daha hızlı bir geçiş sunulacak.

Yeni sürümle gelecek ana değişiklikler bunlar olacak. Bu değişikliklerin MIUI 12 güncellemesi alan her akıllı telefonda olması olası.