MIUI 12.5 için Tarih Gözükmüş Olabilir

MIUI 12.5 güncelleme tarihi için ilk tarih bilgisi geldi. İddialara göre güncelleme çok yakında geliyor.

MIUI 12.5

MIUI 12.5, Xiaomi’nin yeni arayüzünün ara güncellemesi olarak gösterilen güncelleme olacak. Bu güncellemenin önemi büyük. Markanın güncelleme ilerlemesine baktığımız zaman, bu güncellemelere geçildiğinde bir sonraki seriye hazırlıkların başladığını biliyoruz.

MIUI 10.5 sonrasında 11 sürümünün gelmesi ya da MIUI 11.5 sürümünden sonra 12 gelmesi gibi bir işleyiş var. Bu işleyiş 12.5 sürümü için de güzel bir örnek olacak. 12.5 sürümü geldikten sonra artık MIUI 13 sürümünü göreceğiz.

Daha önce hangi akıllı telefonların bu güncellemeyi alacağı konusunda bilgi vermiştik. Güncellemeyle beraber gelmesi beklenen özellikler hakkında da bilgiler vermiştik. Şimdi ise yeni güncellemenin ne zaman çıkacağı konusunda bir iddia ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.5 Güncellemesi Hangi Akıllı Telefonlara Gelecek?

MIUI 12.5 Ne Zaman Gelecek?

İddialara göre resmi olarak doğrulaması yapılan bu sürüm, 14 Aralık sonrasında dağıtılmaya başlayacak. Desteklenen tüm telefonlar için Aralık ortasından sonra yayına başlayacak olan yeni sürümün, ilk etapta Çin içerisinde dağıtılması bekleniyor.

Güncellemenin Aralık sonuna kadar sunulmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Sonrasında 12 sürümü değil de 13 sürümü hakkında konuşmalara başlayacağız. Öyle ki bu MIUI 12 sürümü için son adım olacak. Dediğimiz gibi geçmişte de aynı durum yaşanmıştı ve ara güncellemenin hemen sonrasında yeni sürümler için sızıntılar gelmeye başlamıştı.

Bu demek oluyor ki özellikle Mi 11 akıllı telefonlarının tanıtımının sonrasında MIUI 13 için ilk bilgileri almaya başlayacağız. Belki de beta sürecinin bile yakın zamanda başlaması durumu söz konusu olabilir. Her şeyden önce MIUI 12.5 güncellemesinin yayınlanmaya başlamasını beklemek gerekiyor.

Önce bu sürümü bir görelim ve sonrasında 13 için gelişmeleri takip edelim. 12.5 konusunda yeni bir paylaşım ya da tarih konusunda daha farklı bilgiler geldiği zaman da yine paylaşacağız. Özellikle global sürüm durumunu merakla bekliyoruz.