Yeni MIUI 12 Güncellemesi Durduruldu – Xiaomi Hatayı Kabul Etti

MIUI 12 için yayınlanan yeni büyük güncelleme durduruldu. Güncellemede yer alan hatalar neler?

MIUI 12

MIUI 12 baştan beri sorunlarından şikayet edilen bir arayüz oldu. Güncellemeler yayınlandığı zaman gerek pil tüketimi konusunda gerekse de işletim sisteminde yaşanan donma sorunu nedeniyle eleştiriler geldi. Fakat gelen ara güncellemeler durumu biraz değiştirdi. En son sizlere MIUI 12.2.1 sürümünün yayınlandığını söylemiştik.

Bu sürümle beraber kamera konusunda önemli iyileştirmeler yapılmıştı. Kamera konusunda yapılan iyileştirmeler ve Doküman yönetimi konusunda yapılan iyileştirmelere rağmen, yeni güncellemede büyük sorunlar ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12.2 Yayınlandı – Süper Yenilikler Var!

MIUI 12.2.1 Dağıtımı Durdu

Başta Redmi K30 modellerinde, sonra Mi 10 modellerine hemen arkasından ise Mi 10 Pro modellerinde güncelleme sorunlara neden oldu. Güncellemenin yayınlandığı akıllı telefonlarda ciddi sıkıntılar yaşandığı rapor edinmeye başlandı. Yaşanan sıkıntıların bazıları şöyle;

gibi önemli sorunlar karşımıza çıktı. Yaşanan bu sorunların özellikle kamera kısmında rahatsız edici bir seviyeye geldiğini belirten kullanıcılardan sonra Xiaomi duruma el attı. Firma yeni güncellemenin bazı sorunları olduğunu kabul etti.

İşletim sisteminde sorunlara neden olan kısım konusunda kesin bir açıklama yapılmadı ama ardı ardına gelen şikayetlerden sonra MIUI 12.2.1 güncellemesi durduruldu. Telefonlarına mevcut olarak güncelleme gelmiş olan kullanıcılar için de bir duyuru yayınlandı. Bu kullanıcıların da güncellemeleri yüklememesi gerektiği açıklandı.

Durdurulan güncellemede hataya neden olan kısım hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı. Detaylı açıklama yapılmadığı gibi durdurulan güncellemenin ne zaman geri geleceği konusunda da bir açıklama yapılmadı. Ayrıca bir de telefonlarına güncellemeyi almış olan kullanıcılar var. Güncellemeyi alan ve sorun yaşayan bu kullanıcılar için de yeni bir düzenleme güncellemesi yayınlanması gerekiyor. Henüz bu kısımda bir açıklama yok. Bu arada güncelleme sürümünün tam olarak MIUI 12.2.1.0 olduğunu da ekleyelim.