Xiaomi’nin Telefonlarında Uyguladığı Dayanıklılık Testi Videosu Yayınlandı

Xiaomi telefonlarına uyguladığı dayanıklılık testi için bir video yayınladı. Telefonlara hangi testler yapılıyor görmüş olduk.

dayanıklılık testi

Xiaomi akıllı telefonlarında yeteri kadar dayanıklılık sunmadığı gerekçesiyle eleştirilen markalardan bir tanesi. Markanın akıllı telefonlarının ucuz olmasının nedeni parça kalitesinin kötü olmasıyla açıklayanlar var. Marka ise bu iddialara cevap vermek adına telefonlarına yaptığı dayanıklılık testi için bir video yayınladı.

Redmi Note 9 5G akıllı telefon serisinin tanıtımı sonrasında yayınlanan video, sanılanın aksine telefonların ne kadar dayanıklı olduğunu gösteriyor. Videoya göre tek sadece tek yönden yapılmıyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 5G Modelleri Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatları

Xiaomi Dayanıklılık Testi Nasıl Yapılıyor?

Videoya baktığımız zaman akıllı telefonların birkaç farklı yönden teste alındığını görüyoruz. Önce telefonların düşme testleri yapılıyor. Özel bir kabin içerisinde belli bir mesafeden düşme testlerinin yapıldığı telefonların testlerden tamamen sorunsuz çıkması sağlanıyor.

Başta düşme testleri yapılıyor olsa da aynı kabin içerisinde daha çok sayıda test yapılmakta. Yapılan bir diğer test ise telefonun dokunmatik yüzeyinin ne kadar sağlam olduğunu gösteren, yani ne kadar uzun ömürlü olduğunu gösteren test.

Bu testte de telefonun dokunmatik yüzeyi bir test aracı ile sürekli olarak kullanılıyor ve telefonlarda herhangi bir sorun olup olmadığına bakılıyor.

Tabii ki dayanıklılık testi bunlarla sınırlı da kalmıyor. Telefonun şarj soketinin ne kadar dayanıklı olduğu, kullanılan fiziksel tuşların ne kadar dayanıklı olduğu, kamera bölümünde kullanılan camların ne kadar dayanıklı olduğu da tek tek test ediliyor.

Bunlar fiziksel darbelere ya da etkilere karşı yapılan testler. Bir de ısıya karşı yapılan testler var. Isı testlerinde de telefonlar hem yüksek sıcaklığa hem de çok düşük sıcaklığa konuluyor ve herhangi bir sorun olup olmadığı ölçülüyor.

Tüm bu değerlendirme içerisinde en son yapılan test ise telefonların suya karşı dayanım testi oluyor. İnce bir sıvı teması kontrol sisteminde, telefonların sıvı temasına karşı ne kadar direnç gösterdiği ve herhangi bir sıvı temasında nasıl tepki verdikleri ölçülüyor.

Bu testlere bakacak olursak telefonlar yeteri kadar dayanıklı olduğu teyit edildikten sonra satışa çıkıyor. Tabii ki testler ne kadar doğru bunu telefonu kullandıkça anlamak mümkün olacak.