Xiaomi’den Benzersiz Teknoloji Teleskopik Lens

Xiaomi teleskopik lens teknolojisini duyurdu. Dışa doğru uzayan kamera ile çalışan Xiaomi teleskopik lens nasıl artılar sunuyor?

Xiaomi teleskopik lens

Xiaomi, güne hızlı başladı ve yeni teknolojilerini duyurdu. Firmanın yeni teknolojilerinden birisi de teleskopik lens oldu. Akıllı telefonlarda tekrar tek arka kameranın kullanımının önünü açacak olan yeni teknoloji, çekim kalitesinin de artmasını sağlayacak.

Diğer markaları da meraklandıran bu teknoloji için detaylara geçelim bakalım Xiaomi bizlere neler sunmuş ve ne amaçlıyor?

Bunu da Okuyun: Kamerasıyla Bir İlk Olacak Xiaomi Telefonunun Patenti Ortaya Çıktı

Xiaomi Teleskopik Lens Sistemi Nedir?

Yeni teknoloji, standart kameralara göre netliğin %20 oranında artmasını sağlıyor. Bununla beraber yeni sensörün gelen ışığı toplama oranı da çok daha yüksek. Netliği arttırmak için görüntü sabitleme teknolojisine de sahip olan seri, ışığı %320 oranında daha fazla topluyor ve bu da görüntüdeki kalitenin artmasını sağlıyor.

Tabii ki bu sistemin gece çekimlerindeki kalitesini düşünemiyorum. Gece çekimlerinde kamera çok daha başarılı olacaktır.

Artılar bununla sınırlı değil. Xiaomi teleskopik lens sistemiyle beraber manuel olarak da yakınlaştırma imkanı sunuluyor. Telefoto kameralarının en büyük sorunlarından biri aslında bu. Telefoto kameraları ne kadar gelişmiş olsa da manuel olarak yakınlaştırma ya da uzaklaştırma yapılamıyor.

Xiaomi teleskopik lens bu sorunu çözüyor. Lens manuel olarak uzayarak dışarı doğru çıkabiliyor. Bu sayede yakınlaştırma ve uzaklaştırma konusunda da maksimum performans elde edilmiş oluyor.

Kameranın dışa doğru uzamasıyla beraber profesyonel kameraları aratmayacak olan yeni teknolojinin hangi akıllı telefonlarda kullanılacağı konusunda bilgi yok.

Fakat bu teknoloji bize eski bir patent görselini hatırlattı. Bundan aylar öncesinde ortaya çıkan bir patent görselinde benzer bir kamera sistemini kullanan akıllı telefon görmüştük. Telefon tek kameraya sahipti ve kamera dışa doğru çıkabiliyordu.

Sadece patent görsellerini gördüğümüz zaman bu şekilde bir teknolojinin düşünüldüğünü anlamıştık ama açıkçası yeni sistemi bu kadar erken tanıtılacağı konusunda bir beklentimiz yoktu. Ekran altı kamera teknolojisi, şimdi ek olarak yeni bir lens sistemi derken Xiaomi kamera konusunda da farklılıklara adım atacak orası kesin.

Yeni kameraların hangi akıllı telefonlarda kullanılacağı da yine belli değil. Bunun için bir süre daha uyum çalışmaları devam edecektir.