Xiaomi Türkiye’de Zirveye Oturmayı Başardı

Xiaomi akıllı telefon satışlarında lider konuma geçti. Markanın büyüme oranı ne düzeyde? Son pazar oranları.

Xiaomi

Yıl sonunun yaklaşmasıyla akıllı telefon satış verileri bir bir açıklanmaya başladı. İlk olarak en çok satış elde eden markanın açıklanmasını bekliyorduk fakat Canalys tarafından paylaşılan veriler tüm bunların önüne geçti. Öyle ki Canalys tarafından paylaşılan verilerde akıllı telefon sektörünün zirvesinde yer alan marka duyuruldu. Ülkemizde bu yıl üçüncü çeyrek için en çok satış elde eden markada bir sürpriz yaşandı. Bu kez lider ne Apple ne de Samsung oldu. Bu kez lider Xiaomi olarak karşımıza çıktı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mi 10 Pro Modelini Durdurma Kararı Aldı

Xiaomi Satış Verilerine Göre Birinci Sırada

Türkiye satış verilerine göre Çinli marka yılın üçüncü çeyreği itibariyle %340 büyüme gösterdi ve pazarda ilk sırada yer almaya hak kazandı.

2020 yılı üçüncü çeyrek verilerine yansıyan %340’lık büyüme, markanın ülkemizde en çok satan akıllı telefon markası olmasını sağladı ve pazar payı da %26’ya kadar yükseldi. Pazar payının %26 olması, Samsung’un da önüne geçildiğini gösteriyor.

İkinci sırada yer alan Samsung markasının ise pazar payı %21 seviyesine geriledi. %17’lik bir kayıp yaşayan Samsung ikinci sırada ve Huawei üçüncü sırada yer alıyor. Huawei markası için de ciddi bir düşüş var.

Üçüncü sırada yer alan marka da %7’lik bir düşüşle payını %18 seviyesine çekiyor. Dördündü sırada yer alan Apple, %290’lık bir artış göstermesine rağmen %15’lik pazar payında kalarak dördüncü sıraya yerleşmiş.

İlk 5 içerisinde son sırada yer alan marka ise Oppo. Türkiye’ye yeni giren markalardan biri olan Oppo, %145’lik bir büyüme göstererek %7 pazar payına ulaşarak beşinci sırada yer aldı. Burada Çinli akıllı telefon devinin açık ara liderliği eline aldığını anlıyoruz.

Firmanın bundan sonraki süreçteki başarısını ne kadar devam ettireceği de tartışılan bir konu ama bu büyüme devam ederse Türkiye’de en çok kullanılan marka Xiaomi olacak gibi duruyor.