Xiaomi Oyuncu Monitörü Üretimi Durdu – Peki Neden?

Xiaomi oyuncu monitörü için üretim kararı açıklandı. Yakın zamanda ekranın üretimi tamamen duracak.

Xiaomi oyuncu monitörü

Xiaomi oyuncu monitörü geçtiğimiz günlerde ülkemize de girdi ve uygun sayılabilecek bir fiyattan satışa çıktı. Rakiplere göre daha iyi olan fiyatlarıyla beraber ilgi gören ürün hakkında bugün ise şok bir haber ortaya çıktı.

Bu habere göre marka bu ayın sonu itibariyle beraber henüz yeni duyurduğu ekranların üretimine son verecek. Peki, rakiplerine göre daha uygun fiyatlı olan ekranların iptal nedeni ne? Ekranlarda bir sorun mu var?

Bunu da Okuyun: Xiaomi 34 inç Oyuncu Monitörü Özellikleri

Xiaomi Oyuncu Monitörü Üretimi Parça Tedarik Sorunları Yüzünden Duruyor

Ekranların üretiminin durmasının nedeni olarak ise tedarik sürecinde yaşanan sıkıntılar gösteriliyor. Tedarik sorunları başta LCD panellerle ile ilgili. Samsung’un LCD panel sıkıntısı yaşamasıyla beraber iyiden iyiye parça sorunları yaşamaya başlayan Xiaomi, mecburen üretimi durdurma kararı almış gibi gözüküyor.

Mevcut olan son üretim partisinin 2000 adet olduğu da açıklandı. Yani bu 2000 adet yeni üretim monitör ve bir de üzerine mevcut olan stoklar dışında ekranlara ulaşmak mümkün olmayacak. Henüz 1 yaşında olan ve gayet başarılı satış rakamlarını yakalayan ekranların üretim hattından çıkarılmasından sonra, devam modelleri için de çalışmalar başlayacak.

2021 yılının ikinci yarısından sonrası için markanın bir hazırlık içerisinde olduğu ve 2021 yılının ikinci çeyreğinden sonra yeni bir seriyi duyurarak bunun üretimine başlayacağı söyleniyor. Şu an ülkemizde de 4.499 TL satış fiyatı üzerinden satışa sunulmuş olan monitör, yakın zamanda piyasada da bulunamayacak orası kesin.

Bundan sonra gelecek olan monitörün özelliklerinin neler olacağı da yine merak edilen bir başka kısım. Öyle ki bu sefer gelen serinin çok daha iyi özellikleri olması bekleniyor. Sonuçta Xiaomi oyuncu monitörü sınıflarına da alışmaya başladı. Her seferinde beklentiler biraz daha yükselecektir.