Xiaomi MiCare Hizmeti Duyuruldu – Apple’a Özendi

Xiaomi MiCare adı verilen yeni bir hizmet duyuruldu. Xiaomi MiCare hizmeti nasıl çalışacak?

Xiaomi MiCare

Xiaomi ilk çıktığı yıllarda Çin’in Apple’ı olarak değerlendiriliyordu. Çin’in Apple’ı olarak değerlendiriliyordu çünkü marka ilk etapta Apple’ı taklit etmişti. Mesela Mi 8 modelinde. Mi 8 modelinin piyasaya sunulmasından sonra çentik alanı ve telefonun boyutları birebir olarak Apple modelleri ile örtüşüyordu. Sonrasında marka kendi özgünlüğünü yakaladı ama yine de bazı konularda Apple’dan örnek almaya devam ediyor. Son adım da bunun göstergesi. Xiaomi MiCare isimli yeni bir hizmet başlatıldı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro Türkiye Fiyatı Duyuruldu – Şok Edici Fiyatlar!

Xiaomi MiCare Nedir? Nerede Kullanıma Girdi?

MiCare, tıpkı Apple Care gibi satış sonrası için sunulan bir çevrimiçi hizmet. Bu hizmetten yararlanarak kullanıcılar akıllı telefonlarına ek garanti, onarım ve değişim gibi hizmetler alabiliyorlar.

Hizmet ilk olarak Çin ile sınırlı tutulan bir hizmet oldu. Fakat markanın çok kısa bir süre içerisinde bu hizmeti tüm dünyada özellikle Avrupa’da kullanıma sunacağı da açıklandı. Yani denemeler alt yapının en sağlam olduğu Çin içerisinde yapılacak ama sonrasında Avrupa başta olmak üzere tüm ülkelerde kullanım sunulacak.

Xiaomi MiCare adı verilen hizmetin sunulduğu telefon modelleri de şimdilik sınırlandırıldı. Şu an için sadece Xiaomi Mi 10 ve Xiaomi Mi 10 Ultra akıllı telefonlarında yeni hizmetten yararlanılabiliyor ama dediğimiz gibi bunun da sonraları gelecek. Yani telefonların sayısı da hizmetin alanı da arttırılmış olacak.

Telefonu satın alırken alabileceğiniz hizmetin fiyatı ise 549 yuan yani 70 Euro olarak açıklandı. 70 Euro fiyatında hizmet satın alındığı zaman;

Apple Care benzeri olan sistemin, ülkemizde de kullanıma girip girmeyeceğini bilmiyoruz. Ülkemizde bu hizmetin kullanıma girmesi zaman alacak orası kesin ama elinde sonunda desteğin verileceğini düşünüyoruz. Kesin tarih ise Xiaomi tarafından açıklanacak.