Xiaomi Mi 8 için Global MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi 8 için MIUI 12 yayınlandı. Telefonun sürüm numarası nasıl değişti? İşte detaylar.

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8 akıllı telefonları için global olarak MIUI 12 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı belirsizliğini koruyordu. Söz konusu akıllı telefon modelleri için Çin sürüm güncellemesi gelmiş olsa da aradan geçen aylara rağmen bir türlü global sürüm güncellemesi sunulmadı.

Global güncellemenin ne zaman geleceğini merakla bekliyorduk. Merak ettiğimiz bu güncelleme sonunda yayınlandı ve eski amiral gemisi serisi akıllı telefonların arayüzü de değişmiş oldu. Merakla beklenen güncelleme belki birçok kullanıcı için en geç gelen güncellemelerden biri oldu ama sonunda güncelleme geldi. 🙂

Bunu da Okuyun: Android 11 Beta Sürecinde Olan Xiaomi Telefonlar

Xiaomi Mi 8 Global MIUI 12 Güncellemesinin Detayları

Yeni güncelleme söz konusu akıllı telefon modellerinin sürüm numarasını da yenilemiş oldu. Güncelleme sonrasında telefonun sürüm numarası MIUI V12.0.1.0.QEAMIXM şeklinde değişiyor.

Gelen güncelleme global olduğu için MIUI V12.0.1.0.QEAMIXM sürüm numarasını görüyoruz. Burada bir karışıklık olmaması lazım. Çin sürümü içim yapılan duyuruda sürüm numarası farklı tutulmuştu.

Telefonunuza gelecek olan güncellemenin numarası bu şekilde olacak. Ülkemizde de yayınlandığını gördüğümüz güncelleme konusunda son söyleyeceğimiz şey ise bu sürümle beraber Eylül ayının Android güvenlik yamalarının da akıllı telefonlara ekleneceği.

Hem güvenlik yaması geldi hem yeni arayüz geldi. Gün içerisinde cihazınızın yazılım güncellemelerini sürekli kontrol etmenizi öneriyorum çünkü belirttiğimiz gibi güncelleme ülkemizde de yayınlanmaya başladı.

Her an siz de yeni güncellemenin bildirimini alabilirsiniz. Dağıtım bu kadar bekletildikten sonra öyle uzun sürmeyecektir.