Xiaomi Mi 11 Pro için İlk Detaylar Gözüktü

Xiaomi Mi 11 Pro nasıl bir akıllı telefon olacak? İlk bilgiler şimdiden gözüktü bile.

Xiaomi Mi 11 Pro

Xiaomi Mi 11 Pro modelinin nasıl özelliklere sahip olacağı Weibo üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıkmaya başladı. Yeni telefonlar için en son performans testleri sızdırılmıştı. Performans testlerinde de gördüğümüz gibi yeni akıllı telefonlar için beklentiler yüksek.

Bu noktada serinin üst seviye akıllı telefonu olacak olan Pro modelinde de nasıl bir yapı kullanılacağı merak ediliyor. Pro modelinin özellikleri, tasarımı ve teknik yapısı hakkında yapılan paylaşımlar da yavaş yavaş yeni telefonların detaylarını göstermeye başladı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mi 10 Pro Modelini Durdurma Kararı Aldı

Xiaomi Mi 11 Pro Nasıl Bir Telefon Olacak?

Paylaşılan bilgilere göre yeni akıllı telefonda, 3 tarafı çerçevesiz bir yapı kullanılabilir. Sadece alt kısımda mini bir çerçevenin olabileceği konusunda bilgiler var. Tasarım konusu net değil ama yeni akıllı telefonlar için neredeyse kesin olarak gözüken bazı sistem özellikleri var.

Bunlar arasında ilk sırada ekran özellikleri geliyor. Telefonların ekranında 2K çözünürlük değerine yer verileceğinin bilgisi var. 2K ekran çözünürlüğü ile ekran boyutunun ne kadar olacağı da merak konusu.

Ekran boyutu 6 – 6.5 seviyelerinde olursa bu çözünürlükle beraber piksel yoğunluğu maksimum seviyelere çıkmış olacak.

Bunlar sadece ekran konusunda sızan bilgiler. Tabii ki diğer detaylar da var. Mesela işlemci detayı. Xiaomi Mi 11 Pro akıllı telefonlarında yer alacak olan işlemci Snapdragon 875 serisi olacak. 5 nm son seri işlemci, hem 5G desteğini doğrudan getirecek hem de 200 W hızlı şarj desteği olacak.

Şu an bilginin gelmediği tek kısım ise kameralar. Telefonların kameralarında bir değişikliğe gidileceği biliniyor. 108 MP değerinde ana kamera yerine farklı bir kamera gelebilir. Ana kameranın biraz daha gelişmiş olacağı söylenmekte.

Belki de yakın bir zaman önce tanıtılan telefoto kamera sisteminin bu modelde kullanılması söz konusu olabilir. Arka kamera için işler net değil. Ön kısımda ise ekrana gömülü kamera teknolojisinin kullanılacağı söyleniyor ki marka zaten yakın bir zaman önce bu teknolojiyi tanıtmıştı.

Şimdilik ortaya çıkan bu detaylarla idare edeceğiz çünkü henüz teknik özellikler kısmında ekstra bir bilgi ortaya çıkmadı. Yeni bilgiler geldikçe biz de paylaşacağız.