Xiaomi Mi 11 Pro Ekran Özellikleri Detaylandı

Xiaomi Mi 11 Pro akıllı telefonunda kullanılacak olan AMOLED ekranın detayları belli olmaya başladı. Telefonun çözünürlük değeri nasıl olacak?

Xiaomi Mi 11 Pro 2 2

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi görevini üstlenecek olan Xiaomi Mi 11 Pro modeli için en fazla bilginin geldiği kısım ekran özellikleri.

Kamera özellikleri, işlemci özellikler ve diğer birçok detayından önce ortaya çıkan kısım ekranlar oldu. Ekran kısmında tam olarak nasıl bir akıllı telefon göreceğimiz ise her geçen gün biraz daha detaylanıyor.

Daha önce ekran tasarımı konusunda paylaşılan bilgilerden sonra şimdi ise yeni akıllı telefonların ekran çözünürlük değerleri konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi MiCare Hizmeti Duyuruldu – Apple’a Özendi

Xiaomi Mi 11 Pro Ekranı Nasıl Özelliklerle Gelecek?

Eski model konumuna düşecek olan Mi 10 ve Mi 10 Pro modellerinde 90 Hz yenileme hızına yer verilmişti. Telefonun yenileme hızı 90 Hz seviyesinde tutulmuştu ama çözünürlük FHD+ olarak iyi bir değere taşınmıştı.

Bu sefer bir fark olacak. 120 Hz yenileme hızına geçiş yapılacak. 90 Hz yerine 120 Hz ekran yenileme hızına geçilmesinin yanında, yeni telefonun çözünürlük değeri de artış gösterecek. Çözünürlük değeri 2K olarak bilinen QHD+ çözünürlüğe geçecek.

Hem yenileme hızı artacak hem de çözünürlük değeri artacak. Yine AMOLED ekran kullanılacağı da söylenen Xiaomi Mi 11 Pro akıllı telefonunun, ekran tasarımında ise 4 taraftan kavisli bir yapı bekliyoruz.

4 taraftan kavisli ekran olacak ama kavisler öyle abartılı bir seviyede kullanılmayacak. Mate modellerinde kullanılan miktarda olduğu kadar geniş kavisler görmeyeceğiz. Daha dar tutulmuş kavisli alanları göreceğiz.

Ekran konusunda son söylenen detayla bitirelim. Yeni telefonda hala netlik kazanmayan bir kısım var. O da şu ki telefonların ekranının üzerinde nasıl bir kamera kullanılacağı. Bir kısım ekran üzerinde gömülü kamera kullanılacağını söylüyor bir kısım ise ekran altı kameraya geçiş yapılacağını söylüyor.

Ekran altı kamera sisteminin zaten tanıtılmış olması, bu kısımdaki görüşleri güçlendiriyor ama hala ne bir durum yok. Onun için tasarım net olarak ortaya çıkmış değil. Fikirler bile değişiyor.