Xiaomi Mi 11 Geekbench Testinde Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi 11 modeline ait olduğu söylenen yeni bir performans testi yayınlandı. Telefonların özellikleri neler olacak?

Xiaomi Mi 11

Yeni akıllı telefonlar için kolları sıvadığı bilinen Xiaomi, amiral gemisi akıllı telefon satışlarında bazı modeller için durdurma kararı almıştı. Mi 10 Pro modelinin satışlarının durdurulduğunu dün duyurmuştuk. Bu kararın altında yatan en büyük nedenin yeni akıllı telefonların hazırlanması olduğu gösterilmişti. Tabii ki beklenen telefonda Xiaomi Mi 11 modeliydi ve bu model için de beklendiği gibi haberler gelmeye başladı. En son performans testlerinin sızdırıldığı duyuruldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mi 10 Pro Modelini Durdurma Kararı Aldı

Xiaomi Mi 11 Geekbench Testlerinin Sonuçları Nasıl?

Yeni akıllı telefonların performans testleri olduğu söylenen testlerde ortaya çıkan bazı sonuçlar dikkat çekici. Çünkü bu seride Snapdragon 875 işlemcileri kullanılacak. Performans testlerinde de yeni işlemcilerin sonuçları göze çarpıyor.

Buna göre yeni işlemci de 1 adet Cortex X1 çekirdeği olacak ve bu çekirdek 2.84 GHz hız değerine kadar çıkılmasını sağlayacak. Bunun dışında 3 + 4 çekirdek kümesi olduğu da görülüyor. Bunun dışında grafik birimi için de Adreno 660 birimine geçiş yapıldığı anlaşılıyor.

Telefonun içerisinde yer alan RAM miktarının ise 6 GB RAM olduğunu göreceğiz ama tabii ki bu temel versiyonda görüleceği söylenen miktar. 8 ya da 12 GB seçenekleri de olabilir.

Yeni işlemcilerle beraber Xiaomi Mi 11 Geekbench sonuçları da dikkat çekici. Tek çekirdek puanının 1.105 puan olduğunu gördüğümüz akıllı telefonun çoklu çekirdek puanının ise 3.512 olduğu anlaşılıyor.

Hem tek çekirdek puanı gayet iyi hem de çoklu çekirdek puanı gayet iyi. Eğer bu seri gerçekten yeni Mi akıllı telefonu ise o zaman telefonun performansı üst seviyelerde olacak demektir. Şimdilik performans testleri kesin olarak yeni Mi telefonuna ait dememiz mümkün değil ama yakın zamanda telefonlar için yeni bilgiler gelmeye devam edecektir.

İkinci bir performans testinin yayınlanmasından sonra ya da telefonlar hakkında daha somut bir paylaşımın ortaya çıkmasından sonra, daha iyi yorum yapabileceğiz. Şimdilik bildiklerimiz de sınırlı.