Xiaomi, Mi 10 Pro Modelini Durdurma Kararı Aldı

Xiaomi Mi 10 Pro akıllı telefonlarının satışları durdurulacak. Yeni akıllı telefonlar için alınan son karar ne?

Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 Pro, markanın 2020 yılı için en iddialı akıllı telefonlarından biri oldu. Özel bir kamera sistemiyle beraber gelen yeni akıllı telefonların Çin içerisinde de en çok satan akıllı telefonlardan biri olduğu biliniyor.

Aynı şekilde söz konusu akıllı telefonlar evrensel olarak da en çok satan Xiaomi modellerinden biri oldu. Satışları sürekli olarak artmaya devam eden akıllı telefonların sonrasında yeni modeller de tanıtıldı. Bir Ultra modeli geldi ve hemen arkasından da Mi 10T serileri satışa sunulmaya başlandı.

Bunu da Okuyun: Yeni Bir Redmi Note 9 Modeli Geliyor

Xiaomi Mi 10 Pro Satışları Durduruldu

Yeni akıllı telefonların satışa çıkması ve serinin daha iyi modellerle güncellenmesi sonrasında, yavaş yavaş bu modele olan ilgi azalmaya başladı. Pro modeline olan ilginin azalması ve artık Ultra modelinin daha çok satılmasından sonra Xiaomi önemli bir karar aldı.

2020 yılı içerisinde bir hayli ilgi gören Xiaomi Mi 10 Pro modelinin üretimi tamamen durduruldu ve telefon satıştan kaldırıldı. Sadece Pro modeli için geçerli olacak olan kararın nedeni de belli. Bu şekilde bir karar alınmasının nedeni, yeni akıllı telefonların tercih edilmesini sağlamak.

Bir yandan Ultra modellerinin satışlarının artması isteniyor bir yandan da Mi 10T modellerinin satışlarının artması isteniyor.

Bundan daha önemli olan neden ise yeni akıllı telefonların gelecek olması. Şu sıralar beklentimiz Xiaomi Mi 11 akıllı telefonlarının gelmesi. Yeni akıllı telefonların Snapdragon 875 işlemci ile donatılması ve yeni bir kamera sistemiyle beraber gelmesi bekleniyor.

Marka şimdiden bu telefona da hazırlık yaptığı için mevcut Pro modelini geri çekmiş durumda. Bundan sonra raflardan kaldırılacak olan akıllı telefonun, stokları bitene kadar satışları devam etmiş olacak. Stokların bitmesinin sonrasında ise satışlar tamamen son bulmuş olacak.

Yeni akıllı telefonların ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir bilgi gelmemiş durumda. Mi 11 modeline hazırlanıyoruz ama ne zaman bu modeli göreceğimizi şu an için bilmiyoruz.