Xiaomi Katlanabilir Akıllı Telefon MIUI 12 Kodları İçerisinde

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon modeli bu sefer de MIUI 12 kodları içerisinde gözüktü. Yeni telefon nasıl olacak?

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Bu bilinen bir gerçek. Daha önce birçok kez katlanabilir akıllı telefon için sızıntılara imza atıldı. Görseller geldi, taslak paylaşımları yapıldı ve daha birçoğu. Fakat katlanabilir model için sızın tüm iddialar, sadece iddiadan ibaret kalmış ve somut bir delil bulunamamıştı.

Şimdi yeni telefonlar için somut delillerde ortaya çıkmaya başladı. MIUI 12 için yayınlanacak olan bir güncellemenin beta versiyonunun kodları içerisinde yeni akıllı telefon ortaya çıktı. Telefonun kod adının da ortaya çıktığı kodlar içerisinde bazı teknik bilgiler de var.

Bunu da Okuyun: Müjde! Xiaomi Mi 10T ve Mi 10T Pro Türkiye’ye Geliyor

Xiaomi Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler Olacak?

Yeni akıllı telefonun kod adının Cetus olacağı söyleniyor. Kodlar içerisinde yer alan bilgilerde de “Cetus” kod adına net bir şekilde görülüyor. Katlanabilir olduğunu anladığımız akıllı telefonun arka kamerası kısmında ise 108 MP değerinde tek ana kamera olacak.

Diğer kameraların özellikleri neler olacak ya da MP değeri nasıl olacak soruları yanıtsız bırakılmış durumda. Kodlar içerisinde de bu bilgiler yok. Görünen o ki 108 MP değerinde kamerayı Xiaomi uzun bir süre kullanmayı hedefliyor.

Daha üzerinde bir teknoloji çıkmadığı sürece bu kameranın amiral gemisi akıllı telefon modellerinde kullanılmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Kamera geçtiğimizde işlemci kısmında ise Snapdragon 875 serisini göreceğiz. 5 nm üretim sürecinden geçecek olan ilk Snapdragon modeli olması beklenen 875 serisinin nasıl bir performans göstereceği henüz net değil ama bu modelden bayağı bir umutluyuz.

Çift taraflı şekilde katlanabilir olacak olan akıllı telefonun fiyatının ne olacağı kısmında bir bilgi yok ama fiyat konusunda diğer markalardan bildiğimiz kadarıyla katlanabilir olan modeller çok ucuz olmuyor. Xiaomi katlanabilir akıllı telefon için de durum pek farklı olmayacak gibi duruyor. Öyle çok ucuz akıllı telefonlar gelmeyecek gibi.