Xiaomi Cihazlarda Pil Sağlığı Öğrenme Nasıl Yapılır?

Xiaomi cihazlarda pil sağlığı öğrenme işlemi nasıl yapılır? Hangi adımları uygulamak lazım? İşte MIUI 12 ve MIUI 11 sürümlerinde bu işlemin nasıl yapılacağı.

Xiaomi cihazlarda pil sağlığı öğrenme

Xiaomi cihazlarda pil sağlığı öğrenme imkanı, MIUI arayüzünün sağlamış olduğu bir avantaj. Normalde birçok Android akıllı telefonda, telefonunuzun pil sağlığını görmeniz mümkün olmuyor. Aslında bakarsanız Xiaomi için de bu doğrudan sunulan bir özellik değil ancak MIUI arayüzü sayesinde bazı özel kodlamalar ile pil sağlığını görebiliyorsunuz.

Özellikle sürekli şarjı tükenen, pil çok az süre dayanan Xiaomi akıllı telefonlarda bir hayli işe yarayacak olan işlemin detaylarına geçelim.

Bunu da Okuyun: Always on Display Destekli Xiaomi Telefonlar Hangileri?

Xiaomi Cihazlarında Pil Sağlığı Öğrenme MIUI 12 Arayüzü Üzerinden

Şu an en güncel arayüz MIUI 12 arayüzü. Biz bu işlemin iki farklı arayüz sürümü üzerinde nasıl yapılacağını da söyleyeceğiz. Ama önce şu an en çok kullanılan ve en güncel sürüm olan MIUI 12 üzerinden bu işlemin nasıl yapılacağını aktaralım. Sonrasında MIUI 11 sürümünde kalan kullanıcılarımız için de ek bir bölüm yapacağız.

Ekstra Detay

Eğer pil sağlığı yüzdesini hesaplamak istiyorsanız burada da şöyle bir işlem yapmanız gerekiyor.

Xiaomi cihazlarda pil sağlığı öğrenme bu kadar basit. Başta söylediğimiz gibi ilk anlatımız MIUI 12 arayüzünde oldu. Peki, MIUI 11 arayüzünde bu işlemi yapmak istesek.

MIUI 11 Arayüzüyle Nasıl Yapılır?

Telefonunuz Redmi ya da POCO olsa da bu işlemlerin işe yarıyor olması gerekiyor. Eğer siz de kodları girmenize rağmen pil sağlığı listesi açılmıyorsa yorum bölümünden mesaj atmayı unutmayın.