Redmi Note 9 Pro Android 11 Güncellemesi Aldı

Redmi Note 9 Pro Android 11 güncellemesi yayınlandı. İlk olarak hangi bölgede güncelleme yayınlandı?

Redmi Note 9 Pro Android 11

Redmi Note 9 Pro Android 11 ilk betası, henüz Android 11 tanıtıldığı gibi beta sürecine geçirilmişti. İlk beta güncellemesi alan akıllı telefonlardan biri olan Redmi Note 9 Pro, buna karşın MIUI 12 sürümünü almamıştı ve beta testleri de eski sürüm üzerinden yapılmıştı.

Fakat bu süreçte yeni güncelleme geldi ve arayüz değişti. Arayüzün değişmesinin ardından Android 11 beta testleri de tamamlandı ve telefon için yeni Android sürüm güncellemesi yayınlanmış oldu.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 ile Kablosuz Kulaklıklara Efekt Düzenleme Geldi

Redmi Note 9 Pro Android 11 Güncellemesi Hangi Bölgeler için Yayınlandı?

İlk etapta tüm Redmi Note 9 Pro akıllı telefonları için güncelleme gelmedi. İlk etapta sadece seçili olan cihazlar için bölge sınırlamalı bir şekilde yeni güncellemelerin yayınlandığı söylendi. Bölge sınırlamasının geçerli olduğu ülke ise Hindistan.

Güncelleme şu an için sadece Hindistan için yayınlanmış durumda. Düşünün Çin sürümü için bile henüz yeni güncelleme yok. Hindistan ilk bölge olarak seçilmiş durumda. Bunun nedeni telefonun Hindistan’da satılan en çok satan model olması olarak gösterilebilir.

Yeni sürümün Hindistan versiyonu global versiyonundan çok daha farklı olduğu için henüz global sürümün ne zaman geleceğini bilmiyoruz. İki sürüm arasında dağlar kadar fark var. Bunun için global sürüm güncellemesinin gelmesi zaman alabilir.

Note 9 Pro Android 11 için Hindistan sürümünün ise MIUI arayüzünün sürümünü de değiştirdiğini belirtelim. Yeni güncelleme sonrasında sürüm numarası V12.0.1.0.RJWINXM olarak değişti.

Toplamda 2.3 GB boyutunda olan güncelleme, markanın ilk denemesi olmuş gibi gözüküyor. Bunun hemen sonrasında amiral gemisi modeller için güncelleme yayınları başlayacaktır. Global versiyonların güncellemelere ne zaman geleceğini zamanla göreceğiz. Muhtemelen bu yıl Android 11 güncellemesinin global olarak Redmi modellerine geldiğini görmek mümkün olmayacak. 2021 yılını beklemek lazım.