Redmi Note 9 5G Modelleri Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatları

Redmi Note 9 5G özellikleri ortaya çıktı. Seride 3 farklı model var. Başta Pro modeli çok fark yaratacak gibi duruyor. İşte detaylar.

Redmi Note 9 5G

Redmi Note 9 5G serisi sonunda tanıtıma çıktı. Toplamda 3 farklı akıllı telefon modelinin tanıtıldığı etkinlikte farklı tasarımlar gördük.

Tasarımlar farklı olduğu gibi telefonların özelliklerinde de farklı detaylar dikkat çekti. Dilerseniz tüm bu modellerin özelliklerini ve tasarımlarına bakalım. Her ne kadar 5G demiş olsak da telefonların Redmi Note 9 4G adıyla tanıtılan telefondan da bu yazıda söz edeceğiz.

Bunu da  Okuyun: Mandalorian AR Uygulaması Xiaomi Telefonlara Geldi

Redmi Note 9 5G ve 4G Tasarım Detayları

Şimdi modelleri ayrı ayrı ele almam lazım çünkü dediğim gibi tasarımlarda farklılıklar var. Tasarımı değişen modeller, daha renkli ve daha canlı.

Note 9 5G Tasarımı

Bu modelin tasarımında delikli ekran kullanımı devam etmiş. Önde köşeye götürülmüş olan ekran üzerinde kamera var ve ekran gövde oranı geri kalan kısımda oldukça yüksek.

Arka kısımda ise dairesel kamera alanı var ve bu alan içerisinde de 3 kamera ve bir de flaş ışığı var. Flaş ışığının vurgusunu yapıyorum çünkü Pro modelinde bu kısım değiştirilmiş durumda.

Note 9 5G Pro Tasarımı

Pro tasarımında daha güzel bir oynama var. Ekranın köşesinde olan kamera bu modelde orta kısma taşınmış durumda. Tam ortalanmış olan kameranın yine bir mini delik gibi gözüktüğünü söylemek lazım.

Arka kısımda ise telefonun dairesel kamera alanı devam ediyor. Dairesel kamera alanının içerisinde bu sefer 4 kamera bulunuyor. 4 kameranın bu alana alınması nedeniyle flaş ışığı dışa alınmış. Ayrıca Pro modelinde geçişli renkler kullanılmış ve çok şık.

Redmi Note 9 4G Tasarımı

Küçük enişte diyebileceğim 4G modelinde de farklı bir tasarım var. Bu modelde su damlası çentik alanı kullanılan ekran var ve çerçeveler diğer modellere göre daha kalın.

Arka kısımdaki tasarım da tamamen değişiyor. Arka kısımdaki tasarımda köşeye konumlandırılmış olan kamera alanı var ve bu alanda üst üste 3 kamera ile hemen altında bir de flaş ışığına yer veriliyor. Kamera çizgisinin altında da yatay Redmi yazısını görüyoruz.

Tasarımlar bu şekilde dilerseniz telefonların özelliklerine geçelim de bakalım neler var neler yokmuş.

Note 9 5G ile Note 9 4G Özellikleri

Yeni telefonlar için özellikler de bir hayli farklı tutulmuş. Bunun için Pro modellerini ve temel modelleri yine ayrı ayrı ele alacağız.

Note 9 Pro 5G Özellikleri

Serinin en güçlü telefonu olan Pro modelinde bu kez değecek özellikler var. Telefonun içerisinde Snapdragon 750G serisi işlemciler yer alıyor. Üst seviyeye göz kırpan işlemci zaten 5G destekli. Ayrıca işlemcinin performansının düşmemesi için telefonda işlemci için özel sıvı temelli LiquidCool soğutma sistemi yer alıyor. Bunun yanında 6 GB ve 8 GB RAM olmak üzere bellek için iki farklı seçenek var.

Depolama alanı da seçtiğiniz bellek miktarına göre 128 GB ya da 256 GB olarak değişebiliyor. Telefonun ekranında ise 6.67 inç Full HD+ çözünürlüklü LCD görüyoruz. Fakat bu ekran 120 Hz yenileme hızına sahip ve benzerlerinden biraz daha iyi olan bir ekran.

Gelelim kamera kısmına. Redmi Note 9 Pro 5G kamera konusunda çok çok iddialı. Belki de sınıfının en iyisi olacak. Yeni telefonda 108 MP Samsung imzalı HM2 ana kamera var. Ana arka kameraya 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP makro çekim kamerası ile 2 MP derinlik kamerası eşlik ediyor. Önde ise 16 MP özel selfie kamerası var.

Son olarak telefonda 4820 mAh değerinde pil olduğunu ve bu modelin 33W hızlı şarjı da desteklediğini eklemiş olalım.

Özet

Redmi Note 9 5G Özellikleri

Bu model Pro modele göre biraz daha düşük kalıyor. Telefonda MediaTek Dimensity 800U serisi işlemciler var. Standart performans sunan işlemci yanında yine 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM bellek miktarı yer alıyor.

Depolama alanı da değişmiyor. 128 GB ile 256 GB arasında bir depolama alanı var. Bu kısımlarda asıl fark ekran bölümünde. Telefonun ekranı 6.53 inç Full HD+ ekran. 60 Hz yenileme hızı olan ekran IPS teknolojisinde.

Kamera kısmına geçtiğimiz zaman da yine daha düşük bir akıllı telefon görüyoruz. Redmi Note 9 5G kamera konusunda 48 MP ana arka kamera ile geliyor. 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ise diğer kameralar. Önde de 13 MP selfie kamerası yer alıyor.

Son olarak pilin 5000 mAh değerinde olduğunu ve 22.5W hızlı şarjı da desteklediğini ekleyelim.

Özet

Redmi Note 9 4G Özellikleri

Gelelim serinin en düşük modeline. Bu model 4G destekli. İşlemci Snapdragon 662 serisi olarak açıklandı. Yeni akıllı telefonun RAM kısmında da 3 seçeneği var. 4,6 ve 8 GB RAM seçeneği sunuluyor. Depolama alanı 128 ya da 256 GB bu değişmiyor.

Ekran ise bu modelde de 6.53 inç ve Full HD+ çözünürlük var. LCD ekranın yenileme hızı ise 60Hz olarak belirlenmiş durumda.

Kameralar kısmında ise 48 MP ana arka, 2 MP ikinci ve 2 MP üçüncü kamera bulunuyor. Kameraların biri makro çekim kamerası biri ise ultra geniş açılı çekim kamerası. Önde de yine standart bir kamera var.

Telefonun en dikkat çeken kısmı pili. Bu modelde 6000 mAh değerinde pil var. 18W destekli pilin çok uzun süre dayanabileceği söyleniyor.

Özet

Redmi Note 9 4G ve Redmi Note 9 5G Fiyatları

Telefonların fiyatları çok uygun. İlk olarak Redmi 5G modelleri bu konuda öne çıkıyor. Fiyatlar şöyle: