Redmi K40 için İddialı Bilgiler Var

Redmi K40 akıllı telefon modelinin ekran özelliklerine ilişkin yeni paylaşımlar gelmeye başladı. Yeni ekran detayları neler?

Redmi K40

Üst seviye akıllı telefonlardan biri olan Redmi K30 bu sene Xiaomi’nin amiral gemisi akıllı telefonlarından biri oldu. Satış bölgesi farklı olsa da yeni akıllı telefonların üst kademeye ev sahipliği yaptığını ve dikkat çektiğini biliyoruz. Bu seriden memnun olan Xiaomi şimdi ise Redmi K40 modelinin tanıtımı için hazırlıklarını yapmaya başladı.

Hatta Weibo üzerinden yeni akıllı telefonlar için ilk bilgiler de geldi. Sızıntılarıyla ünlü olan isimlerden gelen yeni bilgilere göre söz konusu akıllı telefonların ekranında bir değişikliğe gidilecek.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Pro Global MIUI 12 Güncellemesini Aldı

Redmi K40 Ekranı Nasıl Olacak?

Yeni akıllı telefonlarda kavisli ekrandan vazgeçileceği iddia edildi. Bilgilere göre telefonların ekran kısmında daha düz bir panele geçiş yapılacak. Bu sayede ekranın biraz daha incelmesi de sağlanmış olacak. Hem daha ince bir ekran gelecek hem de OLED tipinde ekranlara imza atılacak.

OLED serisi ekranda 3.7 mm çapında bir delik bulunacağı ve bunun da ekranda kamera olarak bizlere yansıyacağını göreceğiz.

Ekran altında kamera teknolojisi Redmi K40 modelinde de gelmemiş olacak. Ekran üzerinde yerleştirilmiş olan kamera kullanılması söz konusu olacak. Bu da Mi 11 modellerinden farklı yapıda bir akıllı telefon geleceğini işaret ediyor kaldı ki Mi 11 modellerinde beklenen ekran altında kameranın olması.

Bu değişikliğin dışında Redmi K40 akıllı telefonlarında 120 Hz yenileme hızına çıkış yapılacağı söyleniyor. 144 Hz seviyesinde değil ama 120 Hz seviyesinde bir yenileme hızı söz konusu.

Ekran altında parmak izi sensörünün yer alacağı söylenen yeni akıllı telefonun ne zaman satışa çıkacağı konusunda herhangi bir bilgi yok. Yıl bitmeden yeni bilgilerin geleceği kesin ama yıl bitmeden tanıtımın yapılıp yapılmayacağı kesin değil. Tanıtım 2021 yılına kalabilir.