POCO M3 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

POCO M3 tanıtıma çıktı. Yeni akıllı telefon için paylaşılan tüm bilgilerle beraber POCO M3 detayları.

POCO M3

POCO M3, resmi olarak duyurulan tarihte yani 24 Kasım itibariyle tanıtıldı. Düşük bütçeli ama havalı bir telefon olan M3, özellikleriyle de beğeni topladı.

Başarılı akıllı telefon F1 serileri kadar popüler olacak mı bilinmez ama POCO’nun yavaş yavaş kendisini göstereceği modellerden biri oldu. Dilerseniz tasarım ve teknik özelliklere göre detaylı olarak değerlendirme yapalım.

Bunu da Okuyun: Android 11 Güncellemesi Alacak Xiaomi Telefonlar Sızdı – Yeni Görsel!

POCO M3 Tasarımı Nasıl?

Bu modelin tasarımı farklı. Diğer akıllı telefonlara göre arka kısımda kullanılan kapak tasarımı çok daha farklı. Kamera alanında dev bir panel kullanılmış ve bu panel uçtan uca kadar uzanıyor. Bir tarafta üst üste kameralar varken bir yanda ise POCO yazısı kullanılıyor.

Ayrıca arka kısımda renkli bir yüzey kullanılmış. Mavi, siyah ve sarı renk tercih edilmiş durumda. Özellikle sarı renkli modeli tercih edenlerin akıllı telefonlarında farklı bir hava hissedeceği kesin. Ön kısımda da su damlası denilen damla çentik kullanılan akıllı telefon %90 ekran gövde oranı gibi iddialı bir değer sunuyor.

M3 Özellikleri Neler?

Yeni akıllı telefon Snapdragon 662 serisi işlemci ile karşımıza çıkıyor. Yeni işlemci 4 GB RAM ile geliyor. Kendi sınıfı için iyi olan RAM, yüksek performans elde edilmesini sağlıyor.

64 GB ve 128 GB depolama alanı seçenekleri olan akıllı telefonda ekran ise 6.53 inç Full HD+ bir ekran. Çentikli ekranın görüntü kalitesi için iddialı açıklamalar yapıldı.

Ekranı ve teknik donanımı geçtiğimiz zaman 3 kamera sistemi karşımıza çıkıyor. Telefonda 48 MP değerinde ana arka kamera kullanılmış. Ek olarak 2 MP ikinci kamera ve 2 MP değerinde üçüncü kamera var.

Ön kısımda ise 8 MP değerinde tek bir kamera kullanılmış. Tabii ki çentik alanının içerisine yerleştirilmiş kamera kullanımı tercih edilmiş.

6000 mAh değerinde batarya, 18W değerinde hızlı şarj ve Android 10 işlemcisiyle beraber POCO M3 fiyatı sadece 149 dolar olarak açıklandı. Depolama alanı biraz daha yüksek tercih edilirse o zaman 169 dolar ödemek gerekiyor. Türkiye fiyatı vergisiz olarak 1.190 TL gibi bir rakama geliyor. Tabii ki vergisiz.