POCO F2 Pro için Android 11 Yayınlandı

POCO F2 Pro için global olarak Android 11 yayını başladı. Güncelleme sürümü nasıl değiştiriyor?

POCO F2 Pro

POCO F2 Pro, yakın zamanda Xiaomi’den ayrılan POCO markasının en iddialı akıllı telefonu. Üst segment bir akıllı telefon olan yeni serinin tekrar gündemde olmasının nedeni ise Android 11 güncellemesini alıyor olması.

Aslında Android 11 ilk duyurulduğu zaman bu model için güncellemenin yayınlandığı açıklanmıştı ama yeni güncelleme beta 1 olarak duyurulmuştu. Beta 1 sürecinden sonra gelen yeni betalarda da testler devam etti. Şimdi ise global olarak kararlı sürümün yayını başladı. Global kararlı sürümün yayınlanması, MIUI 12 sürümünün de değişmesine neden oldu.

Bunu da Okuyun: POCO M3 Yola Satış Rekoruyla Başladı

POCO F2 Pro için Android 11 Dönemi Başladı

Global olarak yayınlanan güncelleme, MIUI 12.2.1.0 sürümü temelinde yayınlanıyor. Yani Android 11 üzerinde yapılan arayüz güncellemesiyle beraber yeni sürüm cihaza geliyor. Bu sayede akıllı telefonun arayüzü de en son sürüme yükseltilmiş oluyor.

Güncellemeyi alan akıllı telefonlarda sürüm V12.2.1.0.RJKMIXM olarak değişiyor. Bu sürüm konusunda farklı iddialar var. Bir ara kararlılık sorunlarına neden olduğu gerekçesiyle güncellemenin durdurulduğu bile açıklanmıştı.

Görünen o ki Xiaomi sorunu çözdü ve güncellemeyi yeniden sunmaya başladı. Yine de global olarak yayınlanan bu sürümün parça parça yayınlanacağı söyleniyor. Kullanıcılar herhangi bir hata ile karşılaşacak olursa, yine güncellemenin durdurulması için zaman kazanılmış olunacak.

Eğer kullandığınız telefona güncelleme gelecek olursa, şunu da belirtelim ki bu sürüm 3 GB gibi yüksek bir boyuta sahip. Güncelleme dosyalarını indirmeye başlamadan önce bunu göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Tüm kullanıcıların yeni sürümle tanışacağı tarih ise belli değil. Dediğimiz gibi güncelleme parça parça yayınlanıyor ve test edilerek yayılma devam ediyor. Bunun için biraz daha fazla zaman gerekebilir. En azından diğer güncellemelere göre.