POCO Bağımsız Bir Marka mı Oldu? Şimdi Ne Olacak?

POCO bağımsız marka açıklamasını yaptı. Peki bundan sonraki dönemde ne olacak? Marka tam bağımsız mı oldu?

POCO

POCO, birkaç gün öncesinde M3 akıllı telefonlarının tanıtımını gerçekleştirdi. M3 modeli marka için de çok büyük bir öneme sahip.

Çünkü bu telefonda beraber marka artık bağımsızlığını ilan etmiş oldu. Önce üst segment modeller için sunulan F1 ve F2 modelleri, sonrasında orta segment için sunulan X3 ve en son da M3 ile giriş seviyesine giriş yapan markanın, artık Xiaomi’den bağımsız olduğu da kesinleşmiş oldu. Peki, bundan sonra ne olacak?

Bunu da Okuyun: POCO M3 Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

POCO Bundan Sonra Tamamen Bağımsız Bir Marka mı?

Bir basın açıklaması yapan firma yetkilileri basın açıklamasında elde ettikleri başarıları ortaya çıkardı. Açıklamada başta dikkat çekilmek istenen 3 nokta vardı. Bu üç nokta:

bilgileri oldu. Marka bunları neden açıkladı çünkü artık hazırız demek istedi. Peki bundan sonra ne olacak kısmına gelirsek, bundan sonra marka iç işlerinde tamamen bağımsız olacak. Kendi yıllık satış planlaması, marka planlaması, hedef ve ürün planlamalarını yapacak.

Yönetim kadrosu yine bu markanın bağımsız yönetim kadrosu olacak. Yani Xiaomi’den ayrılmış olacak. Tamam her şey güzel ama sanıldığı gibi firma kendi parçalarını geliştirip ya da kendi teknolojilerini geliştirmeyecek. En azından bir süre daha.

Şimdilik Xiaomi teknolojileri kullanılmaya devam edecek. Telefonlarda, yazılımlarda yine Xiaomi teknolojilerini göreceğiz. Bunu değiştirmek ve kendi teknolojilerini geliştirmek için de markanın çalışmalar yaptığı biliniyor.

Biraz daha yüksek fon ile bunlar da sağlanabilir. O aşamadan sonra gelecek olan telefonlar ise biraz sürpriz modeller olacak gibi duruyor. Henüz POCO’nun Xiaomi teknolojileri dışında ne planladığını bilen yok. Yakın zamanda bunu da öğreniriz. Unutmayalım ki ülkemiz de bu yeni markanın hedef pazarlarından bir tanesi.