MIUI 13 Beklenenden Daha Erken Duyurulabilir – Hazırlıklar Başladı

MIUI 13 sürümü için hazırlıklar başladı. Geliştirici konferansında yeni sürümün geldiğini görebiliriz.

MIUI 13

MIUI 13 sürümü için ilk haber geçtiğimiz günlerde sızmıştı. Sızan ilk haberde yeni sürümün animasyonlar kısmında değişikliklere gideceğini görmüştük. Özellikle kapatma menüsü için yeni bir sisteme geçiş yapılacağı ve kapatma menüsü animasyonlarının değiştirileceği söylenmişti.

Bu ilk haber oldu ve sonrasında hangi telefonların yeni arayüz güncellemesini alabileceği konusunda bazı paylaşımlar gelmeye başladı. Bunlarında hemen ardından bu kez yeni arayüzün duyurulacağı tarih ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Bu bilgilere göre yeni sürüm beklediğimizden çok daha erken gelebilir.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Katlanabilir Akıllı Telefon MIUI 12 Kodları İçerisinde

MIUI 13 Ne Zaman Duyurulacak?

Yeni arayüz için Xiaomi’nin süreci hızlandırdığı görülüyor. Normalde bu sürümün global versiyonunun duyurulacağı tarih Nisan gibi bekleniyordu. Fakat 2021 Nisan tarihi global sürüm için beklenen tarih olmuştu.

Çin sürümünün yani ilk sürümün daha çabuk geleceği söylendi. Xiaomi bunun için özel bir etkinlik hazırlığında. Marka yakın bir zamanda Xiaomi Geliştirici Konferansı etkinliği düzenleyecek. 5-7 Kasım arasında düzenlenecek olan geliştirici konferansı kapsamında yeni arayüzün tamamen değil ama kısmen tanıtılacağı ortaya çıktı.

Kısmen dememizin sebebi tüm özelliklerin duyurulmayacak olması. Çinli kaynaklara göre güncelleme ne zaman gelecek, nasıl bir yol izlenecek ve MIUI 13 ile odaklanılacak olan değişimler neler olacak gibi soruların cevap bulması sağlanacak.

Yeni arayüz güncellemesinin hangi cihazlar için geleceğini de bu açıklamalar sonrasında anlayacağız. Bu durumu MIUI 12 sürümünden örnek vererek açıklamak gerekiyor. MIUI 12 için de yapılan ilk tanıtımda, güncellemenin hangi nesillere geleceği konusunda bazı ipuçları verilmişti.

Benzeri bir durumun MIUI 13 için de geçerli olması söz konusu. Yeni sürümle gelecek yenilikleri biz de merak ediyoruz. Özellikle tabii ki global sürümde olacak olan değişiklikleri. Bunun için 5-7 Kasım geliştirici konferanslarını da takip edeceğiz ama şunu da belirtelim ki asıl cevaplar Nisan ayında gelecektir. Biz de detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.